KLM stopt tijdelijk met verre vluchten

SCHIPHOL – Vanaf vrijdag 22.01.2021 stopt KLM tijdelijk met de uitvoering van alle verre passagiers- en vrachtvluchten. Deze keuze is gemaakt na aanleiding van het aangescherpte Nederlandse reisbeleid. Zowel reizigers als bemanningsleden moeten voor vertrek een antigeentest doen, met het risico dat er crew moet achterblijven in het buitenland.

Afgelopen woensdag kondigde het demissionair kabinet aan extra maatregelen om de verspeiding van het coronavirus tegen te gaan. In Nederland aankomende vliegreizigers moeten vanaf zaterdag niet alleen een recente negatieve PCR-testuitslag aantonen, maar ook een in het buitenland ondergane negatieve sneltest. Wie positief getest wordt mag niet mee.

“Door de crews vanaf het buitenland een antigeentest op te leggen betekent dat we het risico lopen bemanningsleden achter te laten. Dat betekent dat we niet meer kunnen vliegen op long haul en op diverse bestemmingen op Europa”, zegt een KLM-woordvoerder tegen zakenreisnieuws.nl

Door het stopzetten van alle verre vluchten komt ook het intercontinentale vrachtvervoer in de knel. Naar regio’s als Azië en Zuid-Amerika worden weinig passagiers meer vervoerd, maar vracht zorgde nog voor de nodige inkomsten. KLM focust zich deze maanden onder andere op het verschepen van coronavaccins. Daaraan lijkt dus voorlopig gedwongen een einde te komen. “Ook die bemanningen willen we niet in het buitenland achterlaten.”

Vakbonden die het KLM-personeel vertegenwoordigen kunnen nog niet inhoudelijk reageren op het besluit, aangezien de medewerkers nog niet officieel zijn geïnformeerd over het besluit. Deze site heeft vernomen dat KLM achter de schermen nog bezig is om een uitzonderingspositie voor bemanningen te vragen bij de overheid, zodat het personeel straks geen verplichte antigeentest hoeft te ondergaan en ICA-vluchten door kunnen blijven gaan.

“Voor het werk van ons als cabinepersoneel en voor het voortbestaan van KLM is een uitzondering dan ook van groot belang en wij kunnen alleen maar hopen dat de partijen in de Tweede Kamer dat ook zo zien”, meldt cabinebond VNC. “Wil de overheid geen uitzondering maken, dan ziet KLM zich inderdaad genoodzaakt om de ICA vloot voorlopig volledig aan de grond te houden.”

Bron: zakenreisnieuws.nl

 

 

Related posts