KLM deze zomer naar nieuwe bestemming Austin

Komende zomer vliegt KLM rechtstreeks tussen Schiphol en Austin, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. Op de lijndienst, die vanwege de coronacrisis twee jaar was uitgesteld, wordt iets groter maar vooral zuiniger materieel ingezet dan gepland.

Austin zou oorspronkelijk al vanaf mei 2020 met Schiphol worden verbonden. Corona gooide echter roet in het eten. Vorig jaar werd duidelijk dat KLM met ingang van 28 maart 2022 op de route actief wordt. Vanaf die datum gaat er elke maandag, donderdag en zaterdag een rechtstreekse vlucht. De metropool wordt de negentiende Noord-Amerikaanse bestemming in het zomernetwerk van KLM. Ook partner Virgin Atlantic kondigde onlangs aan Austin in de dienstregeling op te nemen.

Lees ook het artikel: Rome wint van Parijs als meest romantische stad

“We zien ernaar uit om Austin met ons wereldwijde netwerk te verbinden en Europeanen via Schiphol toegang te bieden tot Austin, met haar rijke cultuur en robuuste technologische sector”, aldus Eric Caron, Senior Vice President en General Manager Noord-Amerika bij Air France-KLM.

Upgrade
Het plan was om richting Austin een Airbus A330-300 in te zetten, met plaats voor 292 passagiers: 222 in Economy, 40 in Comfort en 30 in Business Class. Daar is nu verandering in gekomen. Naar nu bekend is geworden vliegt KLM straks met een Boeing 787-9 Dreamliner op de route. Die telt iets meer stoelen (216 in Economy, 48 in Comfort en 30 in Business, voor een totaal van 294), maar is vooral een stuk zuiniger.

Vlucht KL667 vertrekt om 12.40 uur van Schiphol en landt om 16.10 uur lokale tijd in Austin. Terugvlucht KL668 gaat om 18.00 uur terug richting Nederland, waar de landing is voorzien voor 16.10 uur lokale tijd.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts