KLM & Brussels airlines helpen UNICEF bij vervoer vaccins

SCHIPHOL – Air France-KLM, Brussels Airlines, Lufthansa en nog verschillende andere airlines hebben een akkoord gesloten met UNICEF om onderdeel te worden van het Humanitarian Airfreight Initiative. Dat is bedoeld om vaccins ook naar de armste landen te vervoeren.

Internationaal is het COVAX-programma opgericht, dat ervoor moet zorgen dat niet alle vaccins naar de rijke landen gaan maar ook een deel bij de armere landen terecht komt. UNICEF neemt de coördinatie van het vervoer van die vaccins voor haar rekening met Humanitarian Airfreight Initiative.

Volgens UNICEF is de hulp van de luchtvaartsector daarbij onmisbaar. De maatschappijen die zich bij het initiatief hebben aangesloten, beloven prioriteit te geven aan het vervoer van vaccins en waar nodig ook extra capaciteit toe te voegen op vrachtroutes om dat mogelijk te maken.

Behalve de hierboven genoemde, hebben ook de volgende airlines zich aangesloten: AirBridgeCargo, Astral Aviation, Cargolux, Cathay Pacific, Emirates Skycargo, Ethiopian Airlines, Etihad Airways, IAG Cargo, Korean Air, Qatar Airways, Saudia, Singapore Airlines en United Airlines.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts