Italië schaft PCR-test af voor gevaccineerde

Reizigers uit de EU hoeven vanaf 1 februari geen PCR-test meer bij zich te hebben om Italië binnen te komen, mits zij gevaccineerd of recent hersteld zijn. Dat heeft de Italiaanse regering besloten. Nederlanders hoeven dus alleen nog hun internationale QR-code uit de CoronaCheck-app te laten zien, die bewijst dat ze geprikt, genezen of getest zijn.

Bovendien vervalt de quarantaineplicht voor ongevaccineerden zonder herstelbewijs. Zij moeten nu nog in de vijf dagen na aankomst in Italië verplicht in isolatie.

Lees ook het artikel: Vueling start met vluchten naar Kopenhagen

Sinds het uitbreken van de coronapandemie hamert Brussel erop dat de lidstaten hun reisregels op elkaar moeten afstemmen, maar de praktijk is weerbarstig. Toen de omikronvariant zich eind vorig jaar aandiende gingen meerdere EU-landen opnieuw hun eigen weg. Sinds er overeenstemming is over wanneer een boosterprik nodig is om de QR-code van het Europese coronacertificaat te kunnen blijven gebruiken, en sinds omikron minder gevaarlijk lijkt dan gevreesd, zien lidstaten minder noodzaak strengere regels aan te houden.

Eerder deze week kwamen de EU-lidstaten overeen dat ze vanaf februari geen aanvullende reisrestricties meer zullen stellen voor reizigers van binnen de EU. Alleen de QR-code uit het Europese coronapaspoort zou voortaan moeten volstaan (in Nederland is dat de CoronaCheck-app, in België het Covid Safe Ticket). Italië heeft daar met dit besluit gehoor aan gegeven. Het afschaffen van de pcr-test voor binnenkomst in Italië gaat per 1 februari 2022 in.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts