Inreisbeleid versoepeld Ierland & VK

Ierland gaat het inreisbeleid binnenkort versoepelen. Internationale reizigers die gevaccineerd zijn tegen corona of recent hersteld zijn, hoeven volgens premier Micheál Martin straks geen negatieve coronatest meer te laten zien. Ze kunnen volstaan met hun vaccinatie- of herstelbewijs.

Ierland scherpte het inreisbeleid vorige maand aan om verspreiding van de omikronvariant in Ierland tegen te gaan. Toch is deze variant momenteel dominant in het land. Als de versoepeling ingaat, moeten ongevaccineerde reizigers nog wel een PCR-test laten zien, schrijven Ierse media. Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe regels gaan gelden.

Daarnaast is het vanaf vrijdagochtend 5.00 uur niet meer nodig om voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk een coronatest te doen. Gevaccineerde reizigers moeten wel binnen twee dagen na aankomst een coronatest doen, maar dan is een sneltest voldoende. Er is geen verplichte quarantaine meer na aankomst.

Lees ook het artikel: 10 tips voor een vakantie met kinderen in Israël

De Britten kunnen ook op reis zonder eerst een coronatest te doen. Premier Boris Johnson wil hiermee de economie steunen en de mensen verlossen van de angst dat ze veel geld verliezen door een mislukte reis of door opgelegde isolatie. Ook de Britse reisbranche heeft aangedrongen op versoepeling. Critici vinden het massaal testen van reizigers zonder klachten niet meer zinvol vanwege het hoge aantal besmettingen in het land.

“We zijn het punt al voorbij waarop beperkingen voor het internationale reisverkeer nog een rol kunnen spelen in het onder controle krijgen van die piek”, zei een bestuurder van luchthavenexploitant Manchester Airports Group bij de BBC. De zich snel verspreidende coronavariant die domineert is omikron. Die is weliswaar erg besmettelijk, maar minder gevaarlijk.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Inreisbeleid versoepeld Ierland & VK”

Comments are closed.