IJslandse regering versoepeld reisbeperkingen op 1 mei 2021

IJSLAND – Met ingang van 1 mei 2021 voorspelt IJsland voorzichtige maatregelen te kunnen nemen om de beperkingen te versoepelen. Afhankelijk dat de internationale epidemiologische situatie dit toelaat.

IJsland staat momenteel open voor bezoekers uit EER / EVA-staten en voor staatsburgers van het VK, Andorra, Monaco, San Marino en het Vaticaan. Momenteel moeten bezoekers twee COVID-19-screenings ondergaan en 5 dagen in quarantaine tussen de tests. Er gelden vrijstellingen voor reizigers met een certificaat van eerdere COVID-19-infectie en reizigers met een vaccinatiebewijs dat voldoet aan de overheidscriteria. Vind de details hierover hier.

Alle bezoekers moeten zich vooraf registreren en worden sterk aangemoedigd om de COVID-19-app Ranking C-19 te downloaden en te gebruiken. Met ingang van 1 mei 2021 zal IJsland voorzichtige maatregelen nemen om de beperkingen te versoepelen als de internationale epidemiologische situatie dit toelaat. Lees meer over deze maatregelen.

U kunt hier meer lezen over reizen naar IJsland en gezondheidseisen op deze website. Meer informatie is ook te vinden op covid.is.

Related posts