Ierland verplicht coronatest ook alle reizigers

In navolging van Portugal verplicht ook Ierland een coronatest voor alle inkomende reizigers. Daardoor moeten ook mensen die volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben zich vanaf aanstaande vrijdag laten testen om het land binnen te komen. De Ierse regering heeft daartoe besloten vanwege de omikronvariant.

Gevaccineerden en mensen met een herstelbewijs mogen wel kiezen of ze voor een PCR-test gaan (maximaal 72 uur oud bij aankomst) of een goedkopere antigeensneltest (48 uur). Ongevaccineerden zonder herstelbewijs hebben die keuze niet: zij moeten verplicht een PCR-test laten afnemen. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt geen testplicht.

Lees ook het artikel: Fakkels in de sneeuw: met vuur op zoek naar jezelf

Door het besluit om een test te verplichten voor alle reizigers, handelt Ierland net als Portugal in strijd met de afspraken die gemaakt zijn bij de invoering van het Europees Digitaal Corona Certificaat. Officieel mag dat in epidemiologische noodgevallen, maar zo ondergraven beide landen wel het nut van dat coronapaspoort. De Europese Commissie is er dan ook niet blij mee. 

Ierland, bekend om Saint Patrick’s day, het Guinness bier, maar ook zeker de vele whiskey-stokerijen. Er zijn nu meer dan 30 whiskey-stokerijen verspreid over het eiland waar bezoekers dit ‘levenswater’ kunnen bekijken, ruiken en proeven. Al sinds de zesde eeuw wordt er in Ierland whiskey gestookt. En nu alles wat inheems is wereldwijd opnieuw in de belangstelling staat, is dit het ideale moment om de rijke geschiedenis van het whiskey-stoken te verkennen. Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Ierland verplicht coronatest ook alle reizigers”

  1. […] Ierland verplicht coronatest ook alle reizigers […]

Comments are closed.