Huttopia ziet bezoek op website in maart met 120% stijgen

Utrecht – Nederlanders zijn deze maand druk met de oriëntatie en keuze van een zomervakantie. Dit constateert Huttopia, de Franse organisatie voor ‘glamping in de natuur’, die in maart het aantal Nederlandse bezoekers op de website met meer dan 120% zag stijgen ten opzichte van 2020 en met 75% in vergelijking tot 2019. Een belangrijk deel van alle boekingen die in maart bij Huttopia zijn gemaakt, is afkomstig van Nederlandse gasten. Huttopia is met 43 bestemmingen in Frankrijk en één camping in Nederland (vorig jaar geopend), een marktleider in glamping in de natuur. De verwachting is dat de groei in april verder zal doorzetten.

In het voorjaar zijn veel boekingen gemaakt voor de Camping Huttopia de Roos aan de Overijsselse Vecht, de lodge-tenten en chalets zijn veel weekenden al nagenoeg volgeboekt. In de zomermaanden is er vooral veel vraag naar bestemmingen in Frankrijk, waarbij met name de Atlantische kust, Zuid-Frankrijk en de Franse Alpen het bij goed doen. Sommige mensen kiezen voor bestemmingen op 6-7 uur rijden, zoals Normandië en de Elzas, maar veel anderen gaan zuidelijker. Dan zijn onder meer het Lac d’Aiguebelette aan de voet van de Alpen, de Gorges du Verdon en de Franse zuidkust favoriet.

Nederlanders willen eruit
We zien de vraag met de dag toenemen’, vertelt manager Samuël Lafforest van Huttopia in Nederland. ‘Mensen hebben echt zin in vakantie, maar wel op een veilige manier. Dat betekent dat zij zoeken naar een bestemming met ruimte, natuur en comfort. De kans dat de reis onverhoopt niet doorgaat, willen zij tot een minimum beperken. Frankrijk is makkelijk aan te reizen met de auto, en dat is deze zomer een belangrijk voordeel. Daarnaast kiezen de meesten klanten voor ons ZEN-tarief, waarmee je gegarandeerd je geld terugkrijgt bij een annulering tot zeven dagen voor aankomst.’

Glamping in de natuur – en lekker er op uit!
Natuur en ruimte zijn de belangrijke kenmerken van de campings en villages van Huttopia, en deze aspecten worden meer dan ooit gewaardeerd. Je vindt Huttopia op de mooiste plekjes in heel Frankrijk, en of je nu met je eigen tent komt of een accommodatie huurt, je hebt altijd voldoende privacy.  Afstand houden is nooit een probleem. Daarnaast heeft Huttopia strikte hygiëne- en gezondheidsprotocollen met SOCOTEC certificatie.

Glamping à la Huttopia staat voor comfort, vrijheid, natuur en genieten met elkaar. ‘Samen leuke dingen doen, is typisch Huttopia’, zegt Samuel Lafforest. Dat vind je ook terug in het veelzijdig activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen. Denk aan leuke speurtochten in het bos, avontuurlijke hutten bouwen, yogalessen of schilderworkshops. Alle bestemmingen in Frankrijk beschikken over een fijn buiten zwembad met een apart kinderbadje, ook is er verhuur van fietsen in alle soorten en maten. Huttopia helpt de gasten graag om de omgeving te ontdekken met leuke tips en bijvoorbeeld suggesties voor restaurantjes.

Related posts