Hotel op Zuidas biedt onderdak aan studenten Gerrit Rietveld academie

Het gloednieuwe hotel INNSIDE by Meliá Amsterdam, aan de Zuidas telt 328 kamers, diverse creatieve meeting spaces en een gym waar je 24/7 terecht kunt. Het hotel biedt ook onderdak aan twee bars en twee restaurants, gelegen op de begane grond van het hotel en op de 19de verdieping van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over het Amsterdamse zakendistrict. De horeca in het hotel blijft volgens de geldende richtlijnen voorlopig nog gesloten.

Onderdak en inspiratie voor studenten

Sjoerd Sybesma, General Manager van INNSiDE by Melia: “Wij zijn een nieuw te openen hotel dat onderdak biedt aan twee restaurants en twee bars, waaronder skybar CIELO op de 19de verdieping. Zodra de horeca de deuren weer mag openen, openen wij ook onze bars/restaurants. Ons hotel gaat komende week al open. Omdat we langdurig gaan samenwerken met de nabijgelegen Rietveld Academie en het aanhaken bij de lokale cultuur ook onderdeel vormt van hoe wij ons hotel willen presenteren, besloten we onze hotelkamers gratis aan te bieden aan studenten van deze academie. Ze gebruiken de ruimtes van het hotel als inspiratie- en werkruimte en ontwikkelen voor deze locatie performances, sculpturen en ruimtelijke installaties.”

Ben Zegers, directeur van Onderwijs van de Gerrit Rietveld Academie: “We zijn verheugd met deze nieuwe samenwerking met het nabijgelegen hotel van INNSiDE by  Melia. Het is in deze tijd met de vele beperkingen die gelden, heel waardevol voor onze studenten om over externe werkruimte te kunnen beschikken. Ook voor de lange termijn is deze samenwerking bijzonder doordat enkele kunstwerken die ter plekke, in de lege hotelkamers, worden gemaakt uiteindelijk een vast onderdeel gaan vormen van de kunstcollectie van het hotel.”

Van kleurrijk wandkleed tot installatie
Het werk dat de Rietveld studenten gaan maken is zeer divers. Te denken valt aan een videowerk over toevallige ontmoetingen die doorgaans plaatshebben in een hotel, een kleurrijk wandkleed van monumentale afmeting en een installatie in een hotelkamer die deze vanuit een ander perspectief bewoond doet lijken door het nabootsen van aanwezigheid, zoals een matras met de deuk van een lichaam, een vlieg op de muur en een uitgedrukte sigarettenpeuk in een asbak. Deze bijzondere samenwerking biedt studenten de kans te leren over het maken van werk op  locatie.

Kunst op hotelkamers
In totaal gaat het om 15 studenten die vanuit de hotelkamers werk gaan maken. Ze creëren kunst voor onder meer de lobby, de vergaderruimtes, de gym van het hotel, de hotelkamers en CIELO de skybar en het restaurant op de 19de verdieping. Ook wordt er kunst ontworpen voor de buitenkant van het hotel. De studenten nemen de komende week hun intrek in de hotelkamers en zullen daar een aantal dagen per week te vinden zijn. In mei vindt er een presentatie van het werk plaats. Het werk van de studenten dat onderdeel gaat uitmaken van het hotel bestaat straks uit beeldende kunst, fotografie en videokunst. 

Related posts