Hongarije, het land van de thermale wateren

Thermale wateren is niet het eerste wat je te binnen schiet als we het hebben over Hongarije. Maar toch is het wel degelijk iets wat tot het land behoort.

De geschiedenis van de kuuroord cultuur in Hongarije gaat 2000 jaar terug bij de Romeinen. De Turken hebben het eind 1500 en 1600 verrijkt met een deskundige infrastructuur, waarvan een deel nog steeds functioneert. Eromheen werden voornamelijk in de 19e eeuw prachtige baden aangelegd en de afgelopen jaren gerenoveerd, met behoud van hun traditie.
Voor bezoekers mag het ervaren van een historische spa niet worden gemist. Ze bieden niet alleen een plek voor recreatie, ontspanning en verjonging, maar de meeste zijn gevestigd in prachtige gebouwen die meer dan honderd jaar oud zijn.

Sommige zijn op zichzelf al architectonische wonderen, andere volgen de originele Ottomaanse lay-out van een achthoekig zwembad onder een klassieke koepel, waardoor stralen van natuurlijk licht op het water binnenin spelen. In Boedapest, waar het kuuroord toerisme sinds de jaren 1800 een belangrijke attractie is, produceerden ontwerpstijlen zoals de art nouveau weelderige oriëntatiepunten.

De meeste grote spa’s hebben een buitenelement, waardoor ze in de zomer kunnen worden gebruikt als buitenbad, waardoor het complex een vakantiesfeer krijgt.

Related posts