Het wordt weer ouderwets proppen in de trein, ondanks Corona

Utrecht – Reizigers moeten zich voorbereiden op het feit dat het weer drukker wordt in de trein. Naarmate meer mensen met het OV naar kantoor gaan kan de NS niet garanderen dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden in de treinstellen.

Volgens Tjalling Smit, directeur Commercie & Ontwikkeling bij de NS, hebben reizigers nu nog vaak veel ruimte om zich heen, maar is dat binnenkort verleden tijd. Veel ruimte om de treincapaciteit uit te breiden als het drukker wordt is er namelijk niet.

“Er is geen enkele dienstregeling denkbaar waarbij reizigers niet naast elkaar hoeven te zitten, zelfs niet als we al onze treinen inzetten en op maximale lengte rijden. Naarmate meer mensen op pad gaan, zal het weer drukker worden in de trein. En de reiziger ervaren dat nu anders dan voor corona. Voor de crisis vonden reizigers een trein druk als die voor 90 procent bezet was, nu ligt dat percentage al rond de 40 procent”, aldus de NS-directeur.

Het spoorwegbedrijf streeft er bij het plannen van de capaciteit wel naar dat iedereen een zitplaats heeft, maar dat kan niet gegarandeerd worden.

Meer klachten
De NS ontvangt steeds meer klachten van mensen die met de trein naar hun werk of opleiding moeten over de drukte aan boord. In tegenstelling tot in het vliegtuig zitten reizigers in de trein soms tegenover elkaar, en ook is het in de trein vaak benauwd. Daardoor voelen sommige mensen zich, ondanks het dragen van het verplichte mondkapje, niet veilig.

Het treinbedrijf lanceerde vorig jaar de optie voor reizigers om hun treinreis online aan te melden. Op die manier kunnen zij ook zelf zien hoe druk het naar verwachting wordt in de trein van hun keuze.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts