Het winterseizoen is nog niet voorbij in Trentino

Na flinke sneeuwval afgelopen dagen in Trentino heeft het landschap van de Noord-Italiaanse weer eens een typisch winterse sfeer gekregen, kortom het winterseizoen is nog lang niet voorbij. De sneeuwvlokken vielen met name in de zuidwestelijke gebieden, waar het sneeuwdek 30 – 40 cm bereikte in resorts zoals Monte Bondone, Paganella, Madonna di Campiglio. Maar ook de gebieden in het oosten van de regio zoals San Martino di Castrozza, Val di Fiemme, Val di Fassa and Alpe Cimbra ligt een heerlijke laag vers sneeuw.

De komende dagen blijven de minimumtemperaturen op een winters niveau, wat het behoud van de gevallen sneeuw ten goede komt en optimale omstandigheden voor de pistes van de skigebieden van Trentino garandeert. Perfect voor lange tochten gecombineerd met Italiaanse aperitivo in de sneeuw. Ook voor liefhebbers van muziek en gastronomie is er de komende tijd voldoende te doen in de wintersportgebieden in Trentino.

Liefhebbers kunnen dus rekenen op 800 km perfect besneeuwde pistes, op dagen in de sneeuw met steeds mildere temperaturen en een heerlijke lentezon, perfect voor een lange stop op een van de terrassen van de talrijke berghutten die uitkijken op de pistes en van waaruit men prachtige panorama’s kan bewonderen. In de gebieden staan er de komende tijd nog een aantal mooie evenementen op de planning:

  • Bergen en jazz ontmoeten elkaar van 5 tot en met 13 maart bij het Dolomiti Ski Jazz FestivalTijdens dit groot muziekevenement worden de skigebieden in Val di Fiemme en Val di Fassa omgetoverd tot openluchttheaters waar genoten kan worden van de warme ritmes van swingende Afro-Amerikaanse jazz. Er worden verschillende concerten gegeven in de berghutten en op de panoramische terrassen langs de meest populaire skiroutes.
  • En van 4 tot 26 maart kunnen kaasliefhebbers in verschillende dalen terecht bij het Happy Cheese Festival, waarbij kaasproeverijen worden georganiseerd in verschillende skihutten van Val di Fassa, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza. Geniet van de heerlijke lokale KM0 kazen met Trentino wijnen, Trentodoc bubbels of het karakteristieke lokale ambachtelijke bier en smakelijke appels.
  • Wie nog net iets extra’s wil staat voor dag en dauw al op de piste, een ervaring om nooit te vergeten. Tot 17 maart is het in Trentino mogelijk om in alle vroegte te genieten van de nog maagdelijke pistes tijdens Trentino Ski Sunrise. Vroege vogels worden verwelkomd met een heerlijk ontbijt van traditionele, lokale specialiteiten, waarna zij kunnen genieten van de rust en natuur tijdens een prachtige afdaling bij zonsopgang.
Sci  Alpino Pg visitfiemme.it foto Gaia Panozzo 21022020-GAP_5404 (176)
Credits:Gaia Panozzo

Lees ook het artikel: Laidback pop-up camping in eigen land

Wintersport in Trentino
In Trentino kun je in de wintersportgebieden genieten van een anders-dan-anders bergdecor. De omgeving onderscheidt zich vanwege de karakteristieke spitse bergtoppen van de Dolomieten, die in 2009 werden toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dankzij de hoogteligging en de ultramoderne sneeuwkanonnen kan doorgaans vanaf november tot en met maart worden geskied in Trentino, met flinke uitschieters naar april. Een pré van wintersport in de lente is dat het een stuk goedkoper is dan in het hoogseizoen. Er zijn in de skigebieden dan vaak mooie deals te vinden. Ander bijkomend voordeel van skiën in de lente is dat het een stuk rustiger is op de pistes dan in het hoogseizoen. Ultiem genieten dus! 

Trentinoskisunrise tognola - stradadeiformaggi.it (D.Tavernaro)  (29)
Credits: stradadeiformaggi.it 

Covid-19 informatie
In de regio Trentino wordt er van alles aan gedaan om het skiseizoen voor bezoekers zo veilig mogelijk te maken. Voor diverse activiteiten, zoals het betreden van de skilifts, restaurants, wellness centers en sportevenementen is een corona-toegangsbewijs (Green Pass) nodig. Meer informatie over de situatie omtrent Covid-19 en de huidige maatregelen kan deze website geraadpleegd worden: https://www.visittrentino.info/en/articles/practical-info/coronavirus-info   Meer info: www.visittrentino.info/en/articles/food-and-wine/top-gourmet-events-in-winter

Related posts

One Thought to “Het winterseizoen is nog niet voorbij in Trentino”

  1. […] Het winterseizoen is nog niet voorbij in Trentino […]

Comments are closed.