Het water staat Eurostar aan de lippen

Eurostar, dat treinverbindingen verzorgt tussen het Groot-Brittannië en Europa, zit in april zonder geld als er niet snel overheidshulp komt. Dat melden bronnen aan The Telegraph. Door de coronacrisis en de daaraan gekoppelde reisrestricties daalde het aantal reizigers enorm.

Het treinbedrijf trok eind vorig jaar al aan de bel en vroeg de Britse overheid om gelijksoortige steunmaatregelen als die er gelden voor de luchtvaart. Volgens ingewijden staat het water Eurostar nu echt aan de lippen: het aantal reizigers is met 95 procent gedaald en het bedrijf dreigt in april de rekeningen niet meer te kunnen betalen.

Lees ook het artikel: Reisbranche gaat knock-out door Mark Rutte

De Franse regering mag de grootste belanghebbende zijn, ook de Britten hechten post-Brexit aan een goede treinverbinding met ‘Europe’ om het zakelijke en leisure verkeer met de EU enigszins op peil te kunnen houden. Niettemin heeft de regering van Boris Johnson er fijntjes op gewezen dat Eurostar geen Brits bedrijf is en dat de Fransen het meeste moeten bijdragen. De Britse staat was voorheen wel aandeelhouder, maar deed in 2015 – van Brexit was toen nog geen sprake – het eigen belang van de hand. Eurostar rijdt momenteel nog maar één keer per dag tussen Amsterdam en Londen en tussen Parijs en Londen. Normaal voert het bedrijf meer dan twintig retourritten per dag uit.

Bron: Zakenreisnieuws.nl

Related posts