Het verschil maken met ´Plant-based by Sweden´

Visit Sweden maakt het voor reizigers gemakkelijker om goed te eten en tegelijkertijd goed te doen. Mensen willen steeds meer plantaardig eten ten behoeve van hun gezondheid en het klimaat. Om meer mensen te inspireren en het voor voedsel geïnteresseerde reizigers gemakkelijk te maken om uitstekende en opwindende plantaardige eetervaringen in Zweden te vinden, heeft Visit Sweden de influencer-samenwerking “Plant-based by Sweden” gelanceerd.

Verwerkte groenten bij Kolåsens Fjällhotell
Plant-based by Sweden, is een initiatief om de groene keuken onder de aandacht te brengen aan de hand van voorbeelden van plantaardige ervaringen en opwindende bestemmingen in heel Zweden, evenals de vooruitstrevende chef-koks, voedselontwikkelaars en voedselproducenten die voorop lopen. Het initiatief is een samenwerking met influencer en kookboekauteur Therese Elgquist, ´Plant-based by Thess´, die kijkers meeneemt op reis naar plekken waar lokale smaken en plantaardig op het menu staan. Het resultaat is een serie van 8 YouTube-afleveringen met bijbehorende recepten en een online food guide, “Plant-based food guide”.

In de serie volgen we Thess met filmmaker en fotograaf Agnes Maltesdotter op een reis door Zweden naar acht locaties van noord naar zuid, waar ze zich verdiepen in unieke eetervaringen en mensen ontmoeten die op verschillende manieren werken aan een duurzamere wereld. In 8 afleveringen ontmoeten ze voedselproducenten, chef-koks en creatieve ondernemers die allemaal werken met een focus op de groene keuken die onvergetelijke gerechten, heerlijke desserts en perfecte begeleidende drankjes produceert.

Photo: Agnes Maltesdotter/Visit Sweden

“Internationale reizigers die geïnteresseerd zijn in voedsel, associëren Zweden met duurzaamheid, gezondheid en een goed aanbod aan plantaardig voedsel. Dit beeld willen we versterken en tegelijkertijd het voor hen nog makkelijker maken om deze ervaringen te vinden. Er moet nog veel gebeuren voordat de productie en consumptie van voedsel volledig duurzaam is. Dit is een stap in die richting en Visit Sweden wil een actieve bijdrage leveren ”, zegt Jens Heed, hoofd van het Food Tourism Program bij Visit Sweden.

De serie omvat de volgende bestemmingen en locaties: Gotland – Lilla Bjers, Grebbestad – Catxalot, Järpen – Kolåsens fjällhotell, Malmö – Food and chocolate studio, Mullhyttan – Restaurant Mull / Jannelunds Gård, Småland – Rudenstams, Stockholm – Greenhouse en Sundsvall – Naturaj.

De serie is live te zien op het YouTube-kanaal van Visit Sweden als inspiratie voor reizigers en is al beschikbaar op hun bedrijfswebsite, waar het een trainingsmiddel is voor op voedsel gerichte toeristische ondernemers in Zweden. Bij elke aflevering zijn er ook twee recepten, zodat bezoekers thuis wat Zweedse smaken kunnen ervaren terwijl ze wachten tot de reis weer opengaat. Hieronder zijn twee recepten als pdf-downloads opgenomen.

In de online Plant-based food-gids geeft Thess tips over plaatsen om te bezoeken voor goede eetervaringen verspreid over Zweden die ze zelf en met de hulp van haar volgers heeft ontdekt. Het gaat om zowel plaatsen die alleen plantaardig aanbieden als die bestemmingen waar plantaardig een onderdeel is van wat ze aanbieden. De gids, Gids Plantaardige Voeding, is al beschikbaar en wordt wekelijks bijgewerkt met nieuwe tips.

“Mijn droom is dat de films en tips in de gids een nieuwsgierigheid naar plantaardige producten zullen opwekken – en dat meer mensen zullen ontdekken wat voor een ongelooflijke reeks bewuste, creatieve en gepassioneerde ondernemers we in Zweden hebben”, zegt Thess.

Plant Based By Sweden aflevering 1 – Jannelund’s Farm & Restaurant Mull
Sluit je aan bij Therese Elgquist, ook bekend als Plant Based By Thess en Agnes Maltesdotter, terwijl ze door heel Zweden reizen om unieke en duurzame voedselervaringen te ontdekken. In deze aflevering zijn ze aangekomen bij de biologische boerderij Jannelund buiten Örebro. Hier ontmoeten ze Adam Arnesson en Anders.

Related posts