Het lokale erfgoed van Japan, de Ainu

Erfgoed toerisme biedt reizigers de kans om de plaatsen, artefacten en activiteiten te ervaren die op authentieke wijze de verhalen en mensen van vroeger en nu vertegenwoordigen. Hoewel veel reizigers dol zijn op het uitproberen van nieuwe gerechten en het zien van beroemde monumenten, zal het verkennen en begrijpen van het lokale erfgoed en het verkennen van nieuwe culturen vaak de meest waardevolle reiservaringen opleveren. Vandaag reizen we af naar Japan en laten we je graag kennis maken met het lokale erfgoed, de Ainu.

Ainu-cultuur gevonden in Japan

Nationale Ainu-musea
De Ainu zijn inheemse mensen uit de noordelijke regio van de Japanse archipel, met name Hokkaido. De naam “Ainu” is afgeleid van het woord aynu, wat in de Ainu-taal “menselijk wezen” betekent. De taal, cultuur en geschiedenis van de Ainu zijn verschillend van die van Wajin (etnisch Japans), de etnische meerderheid in Japan. In 2020 werd Upopoy, het eerste National Ainu Museum, geopend in Hokkaido. De doelstellingen van het museum zijn om een ​​samenleving op te bouwen waarin de Ainu-trots wordt erkend, het bewustzijn van de geschiedenis en cultuur van Ainu te vergroten en een toekomst voor de Ainu-cultuur te helpen smeden. Tentoonstellingen zijn ontworpen om de geschiedenis en cultuur van Ainu te verkennen vanuit een Ainu-perspectief. Het museum herbergt een grootschalige openluchtfaciliteit die authentieke ervaringen van traditionele gerechten, zang, ambacht en meer biedt met tentoonstellingen in de permanente tentoonstellingsruimte die zes kernthema’s onderzoeken vanuit een Ainu-perspectief: taal, universum, leven, geschiedenis, werk en Aandelenbeurs.

Foto: japan.travel

Ainu eten en drinken
Voor degenen die Tokyo bezoeken, kunnen de Ainu-cultuur consumeren in de izakaya (eetcafé / bar) Harukor, waar traditionele Ainu-gerechten worden geserveerd, naast snapshots van de geschiedenis en, af en toe, authentieke Ainu-muziekrecitals – met dank aan Usa, wiens grootmoeder de inheemse Ainu was. Elders serveert Kerapirka in Sapporo, Hokkaido, heerlijke Ainu-Italiaanse fusiongerechten.

Ainu-film
Takeshi Fukunaga is een filmregisseur uit Hokkaido, zijn tweede speelfilm, Ainu Mosir, volgt een inheemse Ainu-tiener in Hokkaido terwijl zijn gemeenschap haar culturele identiteit probeert te behouden. Fukunaga werd geselecteerd om de film te ontwikkelen met de steun van de Cinéfondation van het Cannes Festival en het Sam Spiegel International Film Lab. Voor degenen die willen proeven van de Ainu-cultuur, bezoek Poronno, een café in de buurt van het Akan-meer, waar Ainu Mosir werd gefilmd, waar Ainu-gerechten worden geserveerd.

Lees ook het artikel: De vele gezichten van de cultuur in Rwanda

Nieuw hotel KAI Poroto Ryokan opent in 2022
KAI Poroto ryokan, ontworpen door architect Hiroshi Nakamura, wordt begin 2022 geopend en biedt toegang tot authentieke Ainu-ervaringen. Bij deze accommodatie kunt u genieten van Shiraoi onsen-water, waar het water organische mineralen bevat die afkomstig zijn van planten en bekend staat als “heidebron”. Dit type water is wereldwijd zeldzaam. KAI Poroto kijkt uit op de oevers van Lake Poroto, omgeven door de natuurlijke bossen van Hokkaido, waar de wilde vogels leven. Alle kamers hebben uitzicht op het meer, waar u kunt genieten van de verandering van omgeving met het seizoen. Het doel van KAI is om Japanse gastvrijheid te bieden die alleen in die stad of die stad kan worden ervaren, en tijdens dat seizoen, en om gasten een comfortabele ervaring te bieden in een accommodatie in Japanse stijl. Bij KAI Poroto zullen ze een geheel nieuwe ervaring bieden die verband houdt met de Ainu-cultuur in samenwerking met het Upopoy National Ainu Museum and Park dat momenteel in ontwikkeling is in Shiraoi.

Foto: Hiroki Nakamura & NAP

Shirakawa-go en Gokayama, Three-Star Road
Shirakawa-go en Gokayama zijn afgelegen regio’s in de bergen van de prefecturen Gifu en Toyama, beroemd om hun solide huizen gebouwd in de gassho zukuri-architectuurstijl. Ze zijn in 1995 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en staan ​​bekend om hun traditionele gassho-zukuri-boerderijen, waarvan sommige meer dan 250 jaar oud zijn. Gassho-zukuri betekent “geconstrueerd als handen in gebed”, aangezien de steile rieten daken van de boerderijen lijken op de handen van boeddhistische monniken die in gebed tegen elkaar zijn gedrukt. De bouwstijl heeft zich gedurende vele generaties ontwikkeld en is ontworpen om bestand te zijn tegen de grote hoeveelheden zware sneeuwval die in de winter in de regio vallen. De daken, gemaakt zonder spijkers, vormden een grote zolderruimte die werd gebruikt voor het kweken van zijderupsen.

Related posts

One Thought to “Het lokale erfgoed van Japan, de Ainu”

Comments are closed.