HAL voorjaar 2022 weer volledig operationeel

Tegen het late voorjaar van 2022 is de volledige vloot van Holland America Line (HAL) weer operationeel om te cruisen met de herstart van de laatste drie schepen Noordam, Oosterdam en Westerdam. Noordam zal herstarten op 14 maart 2022 met een cruise in Japan; Oosterdam start met cruisen op 1 mei in de Middellandse Zee, en Westerdam hervat op 8 mei de cruises in Alaska. De schepen sluiten zich aan bij Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam en Zuiderdam, die het cruisen al hebben hervat of dat in december 2021 gaan doen. Volendam en Zaandam keren in mei 2022 terug.

Noordam herstart cruises in Japan 
Holland America Line (HAL) werkt samen met de Japanse autoriteiten om de Noordam voorjaar 2022 operationeel te krijgen en in Japan te laten cruisen met vier geplande afvaarten. Wanneer de Noordam in maart weer in de vaart komt, is het schip van plan drie 14-daagse cruises aan te bieden waardoor gasten Japan uitgebreid zullen ontdekken. Het schip vaart rondreizen vanuit Yokohama (Tokio), Japan, en doet verschillende havens aan met op elke route een bezoek van één of twee dagen aan Zuid-Korea, Taiwan of Rusland. De 14-daagse reizen kunnen worden gecombineerd tot 28-daagse Collectors’ Voyages. In april steekt de Noordam de Stille Oceaan over en vaart een seizoen in Alaska met cruises tussen Vancouver, British Columbia, Canada, en Whittier, Alaska.

Oosterdam keert terug naar de Middellandse Zee 
Gasten die volgend jaar graag de Middellandse Zee willen bezoeken, kunnen vanaf 1 mei aan boord gaan van de Oosterdam. Het schip zal het seizoen in de regio doorbrengen, cruisend tussen Civitavecchia (Rome) en Venetië, Italië; en Barcelona, Spanje, en Venetië; of een rondreis vanuit Venetië op 7- en 12-daagse routes. Oosterdam zal havens aandoen in Italië, Griekenland, Turkije, Montenegro, Kroatië, Albanië, Frankrijk, Malta en Israël.

Na een trans-Atlantische oversteek in november 2022 zal het schip door het Panamakanaal varen en een zuidelijke route nemen om een reeks Zuid-Amerika en Antarctica expedities aan te bieden variërend van 14 tot 22 dagen tussen Buenos Aires, Argentinië, en San Antonio (Santiago), Chili.

Lees ook het artikel: ‘Peru on Tour’ komt naar Nederland

Westerdam zet koers naar Alaska 
Wanneer Westerdam op 8 mei terugkeert, zal het schip beginnen aan een seizoen van 7-daagse Alaska cruises vanuit Seattle, Washington. In september zal het schip de Stille Oceaan oversteken en begint aan een seizoen in het Verre Oosten met verschillende 14-daagse routes vanuit Singapore; Hong Kong, China; en Yokohama (Tokyo).

Gasten op januari tot mei 2022 cruises worden verplaatst naar 2023
Met deze herstartdata voor Noordam, Oosterdam en Westerdam, komen cruises in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland alsook Zuid-Amerika en Antarctica vanaf januari 2022 tot en met de return-to-service afvaarten te vervallen.Gasten van de geannuleerde trans-Atlantische overtocht van de Westerdam met vertrek op 18 april 2022, zullen worden verplaatst naar een vergelijkbare oversteek op de Nieuw Statendam met vertrek op 17 april 2022.

Gasten op de getroffen Azië-afvaarten van de Noordam in 2022 zullen worden verplaatst naar dezelfde route in 2023 aan boord van Westerdam; gasten op de geannuleerde Australië en Nieuw-Zeeland reizen van Oosterdam zullen worden verplaatst naar dezelfde route in 2023 aan boord van Noordam; en gasten op de geannuleerde Zuid-Amerika en Antarctica cruises van Westerdam zullen worden verplaatst naar dezelfde route aan boord van Oosterdam in 2023. Gasten kunnen er ook voor kiezen om 100% van het aan Holland America Line betaalde geld terug te krijgen.

Bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die geboekt hebben op een charterafvaart. Andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid kunnen van toepassing zijn indien de cruise niet via Holland America Line direct is geboekt. Neem voor meer informatie over Holland America Line contact op met een reisagent of bel 0800-7245-425 (NL) / 00800 1873 1873 (INTL) of kijk op hollandamerica.com

Related posts