HAL kondigt data aan voor terugkeer

Reizigers die weer op hun favoriete schip van Holland America Line (HAL) willen cruisen, kunnen zich opmaken voor de terugkeer van de cruises op Volendam en Zaandam in mei 2022. De schepen voegen zich bij EurodamKoningsdamNieuw AmsterdamNieuw StatendamRotterdam en Zuiderdam toe, die weer in de vaart zijn of tegen november 2021 weer zullen gaan varen.

Holland America Line zal de twee schepen in mei opnieuw opstarten. Volendam gaat Noord-Europa verkennen en Zaandam gaat terugkeren naar de regio Canada/New England. Met deze nieuwe startdata zullen de Grand World Voyage en de Grand South America en Antarctica Voyage in 2022 niet opereren maar worden in 2023 hervat.

De terugkeer van Volendam en Zaandam in mei 2022

Wanneer het HAL schip de Volendam op 1 mei terugkeert, zal het schip langere cruises aanbieden, variërend van 14 tot 35 dagen, naar de Oostzee, Noorwegen tot aan de Noordkaap en Spitsbergen, de Britse Eilanden en IJsland, allemaal rondreizen vanuit Rotterdam. Het schip vaart ook langs het Iberisch schiereiland naar de Middellandse Zee en zelfs verder naar Egypte en Israël.

Zaandam start op 12 mei opnieuw in de geliefde Canada/New England regio, met een cruise vanuit Fort Lauderdale, Florida, naar Boston, Massachusetts, gevolgd door routes tussen Boston en Montreal, Quebec, Canada. Het schip zal in juli de populaire 35-daagse Voyage of the Vikings route aanbieden als rondreis van Boston naar Canada, Groenland, IJsland, Noorwegen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Lees ook het artikel: Cultuurliefhebbers halen hart op in Costa Dorada

Grand Voyages hervat in 2023

Wanneer de Grand World Voyage vertrekt op 3 januari 2023, debuteert Zuiderdam op de 128-daagse wereldreis, waarbij cruisegasten van over de hele wereld voor het eerst de mogelijkheid krijgen om een balkonhut (verandah) te boeken. Zuiderdam beschikt ook over Music Walk’s Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club en Billboard Onboard, samen met specialiteitenrestaurants de Pinnacle Grill en het Canaletto. Volendam zal terugkeren voor de 74-daagse Grand Zuid-Amerika en Antarctica reis in 2023, vertrekkend op 3 januari 2023.

Gasten die geboekt waren op de 2022 Grand South America en Antarctica Voyage worden automatisch omgeboekt naar de 2023 afvaart aan boord van Volendam. Gasten die geboekt waren op de 2022 Grand World Voyage aan boord van Zaandam worden automatisch omgeboekt naar de 2023 Grand World Voyage aan boord van Zuiderdam.

2023 Grand World Voyage highlights – Zuiderdam

  • 128 dagen. Vertrek op 3 januari 2023, retour vanuit Fort Lauderdale.
  • Via de Stille Zuidzee naar Nieuw-Zeeland en Australië om vervolgens langs de westkust van Afrika te varen en een pad door Noord-Europa uit te stippelen.
  • 61 havens in 30 landen en eilandstaten, inclusief acht overnachtingen in de havens.
  • 15 stops rond het Afrikaanse continent met mogelijkheden voor safari’s.

2023 Groot Zuid-Amerika en Antarctica Highlights – Volendam

  • 74 dagen. Vertrek op 3 januari 2023, rondreis vanuit Fort Lauderdale op een route die het continent omcirkelt, tegen de klok in.
  • 34 havens in 16 landen en eilanden, inclusief vijf overnachtingen in de havens.
  • Doorvaart overdag op het Panamakanaal en over land mogelijkheden om Machu Picchu, de Galapagos Eilanden, Patagonië en de Iguazu-watervallen te bezoeken.
  • Vier dagen spectaculair cruisen door de ijslandschappen van Antarctica.
  • 11 stops in Brazilië en een reis langs de Amazonerivier naar Manaus.

Koningsdam neemt populaire Hawaii, Tahiti en Marquesas cruise over in 2023

Nu Zuiderdam de Grand World Voyage overneemt, zal Koningsdam in 2023 de langere, exotische routes van dat schip overnemen. Koningsdam’s 25-daagse Mexican Riviera en Circle Hawaii Collectors’ Voyage zal verplaatst worden; het vertrek op 31 januari 2023 wordt verplaatst naar vertrek op 7 januari 2023, voor een cruise van 24 dagen. In februari biedt het grotere schip uit de Pinnacle-klasse de exotische 35-daagse Hawaii, Tahiti en Marquesas rondreis aan vanuit San Diego, en alle gasten die voor dat vertrek aan boord van Zuiderdam waren geboekt, worden omgeboekt naar Koningsdam.

De Panamakanaal-cruises van Zuiderdam in januari en april 2023, evenals een 10-daagse Mexico en Zee van Cortez-reis, worden door Zaandam overgenomen.

Volledige restitutie optie ook beschikbaar

Gasten die de voorkeur geven aan een 100% restitutie van het aan Holland America Line betaalde bedrag kunnen het Annuleringsvoorkeurenformulier invullen om hun voorkeur aan te geven voor 24 september 2021.

Bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die geboekt hebben op een charterafvaart. Er kunnen andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid van toepassing zijn indien de cruise niet via Holland America Line direct is geboekt. Zie de voorwaarden en bepalingen in het Annuleringsvoorkeurenformulier voor alle details.

Related posts

One Thought to “HAL kondigt data aan voor terugkeer”

Comments are closed.