Grenzen Malawi heropend

Malawi grenzen heropend

Er werd lang naar uitgekeken maar eind vorige week was het dan eindelijk zover, de grenzen van Malawi zijn met onmiddellijke ingang weer opengaan voor internationale reizigers. Reisbeperkingen en quarantainevereisten zijn opgeheven.

Malawi sloot in juni zijn grenzen voor iedereen behalve inwoners en burgers van Malawi in een poging de impact van een derde golf van COVID-19 te beperken. De toeristenindustrie in het Warme Hart van Afrika is extreem zwaar getroffen door de COVID-pandemie en de daaruit voortvloeiende internationale reisbeperkingen, met een schadelijk domino-effect op de belangrijke gemeenschaps- en natuurbehoudprojecten die door het toerisme worden ondersteund. Maar Malawi kan er nu naar uitkijken om weer internationale bezoekers te verwelkomen, aangezien toerisme helpt bij het herstel van het land.

Internationale bezoekers moeten de bezoekregels van hun eigen regering controleren, maar wat Malawi betreft, is iedereen die gewapend is met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur welkom om het land binnen te komen om te verkennen en te genieten van alles wat deze prachtige bestemming te bieden heeft aanbieden! (met inachtneming van de COVID-preventiemaatregel).

Lees ook het artikel: Ontdek de magische grotten van Mallorca

Een verklaring van de Malawi Secretary for Health bevestigde het volgende:

  • Reizigers die naar Malawi komen, hebben geen toestemming meer nodig van het ministerie van Volksgezondheid om het land binnen te komen.
  • Alle reizigers moeten een negatief PCR COVID-19-testresultaat overleggen dat niet meer dan 72 uur voor aankomst in Malawi is gedaan
  • De voorschriften en regels voor preventie en bestrijding van COVID-19 moeten worden gevolgd tijdens uw verblijf in Malawi.
  • India, Pakistan, Bangladesh, Nepal en Brazilië worden niet langer gecategoriseerd als landen met een hoog risico, daarom hoeven reizigers uit deze landen niet langer in verplichte zelfgesponsorde institutionele quarantaine te gaan.

De officiële release van het Malawi ministerie van Volksgezondheid kan worden gedownload door op de onderstaande knop te klikken.

De toeristenorganisaties van Malawi hebben in deze moeilijke tijd niet stilgezeten, maar hebben veeleer gewerkt aan nieuwe initiatieven en ontwikkelingen om klaar te staan om de terugkeer van internationale bezoekers te verwelkomen. Klik hier voor de highlights van enkele recente ontwikkelingen en klik hier voor meer details. De website www.malawitourism.com is tijdens de pandemie up-to-date gehouden en blijft de beste bron van informatie over Malawi voor potentiële bezoekers, samen met het uitgebreide digitale Tourist Information Pack.

Related posts

One Thought to “Grenzen Malawi heropend”

Comments are closed.