Gevaccineerden welkom in Finland

Nieuwe Finse coronaregels openen het land voor toeristen. Gevaccineerden uit de EU en Schengenlanden kunnen vanaf 12 juli onbelemmerd naar Finland reizen, maar ook overige toeristen zijn welkom.

Mensen die besmet zijn geweest met COVID-19, die zijn geboren in of na 2006 en die uit een land komen waar het virus onder controle is, kunnen hun Finse vakantie nu gaan boeken. Wie nog slechts een vaccinatie heeft gehad, moet na aankomst in Finland een test doen; wie niet is gevaccineerd moet zich vergewissen van een negatief testresultaat alvorens af te reizen naar het land van de duizend meren, al bestaat ook nog de optie ter plekke een test te laten afnemen. Volledige gevaccineerden reizigers zijn welkom zonder problemen in Finland, mits geldig vaccinatiebewijs.

Lees ook het artikel: Vliegverkeer weer stap voor stap op gang

Finnair zal vanwege de nieuwe regels klanten niet meer vragen om een covid-certificaat bij het boarden van vluchten naar Finland. Gedurende een interim-periode, van 12 tot en met 25 juli, zal Finnair aan reizigers uit risicolanden vragen of zij voldoen aan de Finse toelatingseisen. “Wel moeten mensen aan boord nog een mondkapje op”, zegt Jaakko Schildt, de COO van Finnair.

Het Finse RIVM legde Finnair eerder dit jaar de verplichting op om mensen die naar Finland wilden vliegen naar een negatieve test te vragen, of om een herstelcertificaat, of naar hun vaccinaties. Finnair gooit die praktijk nu dus overboord.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Gevaccineerden welkom in Finland”

Comments are closed.