Gevaccineerde Europeanen bij weer welkom in VS

Volledig gevaccineerde Europeanen zijn vanaf november weer welkom in de VS. Dat lekte eerder vanmiddag al uit naar de media, en is nu bevestigd door het Witte Huis. Na ruim anderhalf jaar wordt het inreisverbod opgeheven. Gevaccineerde Europeanen moeten zich nog wel verplicht laten testen binnen de drie dagen voorafgaand aan het vertrek naar de VS. Een exacte datum voor dit nieuwe beleid, en de precieze voorwaarden, worden later bekendgemaakt. Het zal in ieder geval “begin november” ingaan.

De opheffing van het inreisverbod is enorm goed nieuws voor luchtvaartmaatschappijen. Voor bijvoorbeeld KLM zijn de trans-Atlantische vluchten in normale tijden de meest winstgevende. Maar door de strenge reisrestricties ligt het vliegverkeer nu nog op een laag pitje.

Lees ook het artikel: Schiphol nog in overleg over coronamaatregelen

De Nederlandse regering besloot vorige week al om de quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers uit de VS vanaf 22 september weer op te heffen. Kort nadat het nieuws over de opheffing van het inreisverbod maandagmiddag uitlekte, stegen de beurskoersen van maatschappijen als Air France-KLM en Lufthansa met 6 tot 9 procent.

Nog meer goed nieuws voor gevaccineerde reizigers uit zeer hoogrisicogebieden is dat voor hen de quarantaineverplichting vervalt. Vanaf 22 september veranderen de quarantaineregels voor reizen naar Nederland. Gevaccineerde reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Suriname of andere zeer hoogrisicogebieden hoeven niet meer in quarantaine. Voor de meeste mensen wordt het daardoor een stuk makkelijker om vanuit die landen naar Nederland te reizen. Lees meer de vervallende quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts