Geen test en quarantaine meer na terugkeer uit Spaanse en Griekse vakantie-eilanden

ibiza-reizigers

Reizigers uit onder meer Ibiza, Mallorca, Menorca en een groot aantal Griekse vakantie-eilanden hoeven vanaf morgen (zaterdag 8 mei) geen test meer te doen bij terugkeer naar Nederland. Ook krijgen zij niet langer het dringende advies om vijf tot tien dagen in quarantaine te gaan. Dat is het gevolg van de lage besmettingsgraad in die gebieden.

In Spanje gaat het om de Balearen en in Griekenland om de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden. Daaronder vallen onder andere: Chios, Ikaria, Lesbos, limnos, Samos, Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea – Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rhodos, Syros, Thira en Tinos. Voor de rest van Griekenland en Spanje worden de reisrestricties niet aangepast.

De hierboven genoemde eilanden houden wel een oranje reisadvies, waardoor de grote touroperators geen pakketreizen aanbieden (wel kunnen reizigers er op individuele basis heen). Heel de wereld staat nog tot 15 mei op ‘oranje’ omdat het kabinet liever heeft dat mensen in Nederland blijven. Op de persconferentie van volgende week wordt bekend wat het reisadvies na 15 mei wordt.

Wie vanuit Nederland naar Spanje of Griekenland reist, moet wel een negatieve PCR-test bij zich hebben. Griekenland verwelkomt vanaf 15 mei weer met open armen toeristen. De lockdown wordt dan afgeschaft. Op de Balearen kan nu al vrij normaal vakantie gevierd worden.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Geen test en quarantaine meer na terugkeer uit Spaanse en Griekse vakantie-eilanden”

  1. […] ook: Geen test en quarantaine meer na terugkeer uit Spaanse en Griekse vakantie-eilanden`Bron: […]

Comments are closed.