Geen mondkapjes op vluchten binnen Scandinavië

Sinds 18.10.2021 hoeven passagiers aan boord van veel vluchten binnen Scandinavië niet meer verplicht een mondkapje op te zetten. SAS, Norwegian, Wideroe en Flyr hebben de plicht opgeheven omdat de vaccinatiegraad in Noorwegen, Zweden en Denemarken hoog genoeg is. Mondkapjes blijven verplicht op vluchten van genoemde maatschappijen vanuit andere landen naar Scandinavië.

Lees ook het artikel: Air Malta voltooit langste vlucht

Ook op sommige luchthavens, zoals Kopenhagen Kastrup, blijft het dragen van een gezichtsmasker obligatoir. Op Noorse en Zweedse luchthavens geldt geen mondkapplicht, maar wordt het dragen van een mondmasker wel aanbevolen.

Als je dan eenmaal geboekt hebt voor een land in Scandinavië, is het natuurlijk wel leuk om te weten wat je er kan doen! Kijk bijvoorbeeld eens naar de vele mogelijkheden in het prachtige Zweden. Het zuiden van Zweden – met de regio’s Skåne en Småland – is een prima bestemming om erop uit te trekken in het najaar. De herfst manifesteert zich in dit deel van Zweden met veel focus op gastronomie en natuur: het Hiking Festival in Båstad, het oogstseizoen in Österlen of dineren in het nieuwste sterrenrestaurant op Öland. Je vindt het het beste van Zuid-Zweden in de herfst van 2021 via de volgende link.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts