Finland: Het gelukkigste land ter wereld

Finland is voor het zesde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld door het jaarlijkse World Happiness Report van de Verenigde Naties. Het geheim van het Finse geluk wordt wereldwijd besproken sinds Finland de eerste genomineerde was voor de prestigieuze titel. Finnen geloven zelf dat de sleutel tot hun geluk te vinden is in vier elementen: natuur, levensstijl, voeding en duurzaamheid. Deze zomer leert Finland je hoe je deze kwaliteiten onder de knie kunt krijgen en je innerlijke Fin kunt vinden.

 1. Een diepe band met de natuur
  Naast de 187.000 meren is 75% van Finland bedekt met uitgestrekte groene bossen. Finland telt 41 nationale parken en biedt zowel burgers en bezoekers gelijke rechten met Everyman’s Rights – de vrijheid om door de natuur te dwalen en te genieten van buitenactiviteiten, ongeacht wie het gebied bezit of bewoont. Het is geen wonder dat Finnen een diepe band met de natuur koesteren – en geluk vinden in de vele voordelen die de natuur biedt. Het is bijvoorbeeld bewezen dat zelfs 15-20 minuten in het bos de bloeddruk verlaagt en stemming verbetert.
 2. Genieten van een eenvoudige levensstijl
  Favoriete Finse gewoonten en activiteiten zijn vrij eenvoudig. De Finse sauna, een cruciale bron van wellness in Finland, is een wereldberoemd instituut dat bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen. Gecombineerd met een verfrissende duik in een nabijgelegen meer in de zomer, of ’s winters een stoere duik in een ijsgat, een sauna – door velen beschouwd als een levensstijl – draagt stevig bij tot het Finse geluk.

  Lees ook het artikel: Sint Maarten: Hotspot voor zeilers
 3. Een toewijding aan duurzaamheid
  Voor Finnen is duurzaamheid traditioneel gezien erg belangrijk – of het nu gaat om het behoud van de omringende natuur cultureel erfgoed of het maken van innovaties voor dagelijks gebruik. Van meubels tot kleding, Fins design is naadloos geïntegreerd in het dagelijks leven in Finland. In een land vol spannende contrasten en de natuur als eindeloze inspiratiebron, speelt duurzaamheid een invloedrijke rol voor het geluk van het land.
 4. Liefde voor seizoensgebonden en lokaal eten
  Fins eten is eenvoudig, heerlijk en gebaseerd op verse, natuurlijke ingrediënten. Met ’s werelds schoonste lucht, zuiver water uit duizenden meren, en een rijkdom aan wilde ingrediënten – zoals bessen, paddenstoelen en kruiden – die in de bossen van het land kunnen worden verzameld, is voedsel een van de essentiële elementen van geluk voor Finnen.

Om te vieren dat Finland het gelukkigste land ter wereld is, is Visit Finland op zoek naar deelnemers van over de hele wereld om meesters in geluk te worden en de belangrijkste vaardigheden te leren om gelukkig te zijn op de Finse manier. De nieuwe vierdaagse Masterclass of Happiness die in juni 2023 in het Finse Lakeland wordt gehouden, biedt tien gelukkige deelnemers persoonlijke coaching over hoe ze hun innerlijke geluk kunnen ontdekken door middel van binding met de natuur.

De masterclass is volledig gratis voor de gekozen deelnemers. Visit Finland zal ook de reiskosten van en naar Finland vergoeden. Aanvragen voor de masterclass kan tot 2 april 2023: kandidaten kunnen zich individueel of samen met een vriend of partner aanmelden. Om je gratis aan te melden, zie https://www.visitfinland.com/en/find-your-inner-finn/.

Related posts

One Thought to “Finland: Het gelukkigste land ter wereld”

 1. […] Finland: Het gelukkigste land ter wereld […]

Comments are closed.