Eurowings opent basis in Praag

De grootste Duitse prijsvechter en vakantievlieger Eurowings heeft een basis geopend in Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt verbonden met veertien bestemmingen. Er wordt nauw samengewerkt met het lokale Smartwings om de vluchten gezamenlijk in de markt te zetten.

 “Praag is voor ons een uiterst belangrijke locatie, dus we gaan komende zomer ons routenetwerk hiervandaan uitbreiden met nog eens acht nieuwe bestemmingen”, zei Eurowings-topman Jens Bischof tijdens de openingsceremonie. Het gaat om Alicante, Corfu, Faro, Kreta, Larnaca, Palma de Mallorca, Stockholm en Valencia.

Lees ook het artikel: Zweden introduceert transfer per hondenslede

Eurowings heeft haar hoofdkantoor in Düsseldorf en is deel van de Lufthansa Group. Eurowings heeft al hubs op de luchthavens Keulen-Bonn, Düsseldorf en Hamburg, terwijl dochter Eurowings Europe vanuit Wenen vliegt. Het bedrijf beschikt in totaal over 116 vliegtuigen: 100 Airbussen en zes Boeing 737’s.

Vanuit Nederland kan je tegenwoordig de Tsjechische hoofdstad bezoeken met de nachttrein. Stap ’s avonds op de trein in Brussel of Amsterdam en wordt de volgende ochtend wakker in Praag. European Sleepers en RegioJet willen in het voorjaar 2022 een nachttrein laten rijden tussen de steden Brussel en Praag via Amsterdam en Berlijn. De nachttrein is een duurzame manier voor het maken van een stedentrip naar Praag en kan als startpunt worden gebruikt voor een treinreis in Tsjechië. Klik hier voor het hele artikel.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Eurowings opent basis in Praag”

Comments are closed.