Europese luchtvaart stabiliseert

De prijsvechters, met uitzondering van EasyJet, blijven het beste van de coronacrisis herstellen. De Europese luchtvaart stabiliseert. Ryanair zit nu maar 9 procent onder het aantal vluchten van twee jaar geleden, Pegasus 10 procent en Wizz Air 12 procent, zo blijkt uit een update van Eurocontrol. Van de grote netwerkmaatschappijen presteren KLM en Turkish Airlines nog altijd het best.

KLM zit qua aantal vluchten 25 procent lager ten opzichte van dezelfde week twee jaar geleden, en Turkish Airlines zelfs maar 12 procent, al profiteren de Turken in tegenstelling tot KLM wel van een groot binnenlands netwerk. Met deze cijfers presteren de twee veel beter dan Air France (-35 procent), Lufthansa (-40 procent), SAS en British Airways (beide -48 procent).

Eurocontrol Top 10 Oktober 2021

Lees ook het artikel: Verre reis koorts slaat toe onder de jongeren!

Stabilisatie
Tegelijkertijd lijkt het herstel van de Europese luchtvaart wel wat te stagneren. De laatste weken is er niet veel veranderd, en ligt het aantal vluchten gemiddeld zo rond de 28 procent lager dan vóór corona. Van de top tien is British Airways er met +5 procent in de afgelopen twee weken het hardst op vooruit gegaan, met name doordat de Britse reisrestricties steeds verder versoepeld worden.

Dat de prijsvechters het beste presteren, komt onder meer doordat zij voornamelijk binnen Europa vliegen, terwijl buiten Europa nog veel landen op slot zitten. Ook bij de netwerkmaatschappijen herstelt Europees sneller dan intercontinentaal. Daarnaast profiteren de prijsvechters ervan dat het toeristische, meer prijsbewuste verkeer sneller terugkeert dan het zakelijke verkeer.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Europese luchtvaart stabiliseert”

Comments are closed.