Europa keurt BOEING 737 MAX goed

BRUSSEL – De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft de Boeing 737 MAX formeel goedgekeurd voor gebruik, nadat het type wereldwijd ruim twintig maanden aan de grond stond. Dat betekent onder andere dat TUI fly straks weer met de MAX kan vliegen.

Eind vorig jaar gaven de VS, Brazilië, Panama, Mexico en Canada al hernieuwde goedkeuring aan de MAX. De EASA sprak zich eerder deze week al positief over het toestel uit.

Na de goedkeuring door EASA en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kan alles nu in gereedheid gebracht worden voor een veilige en succesvolle ingebruikname van de Boeing 737 MAX. In Nederland is TUI fly tot nu toe de enige die met de MAX vliegt, en ook Corendon Dutch Airlines heeft het type besteld.

“We leggen nu de laatste hand aan de updates en verbeteringen zoals aangegeven door de regelgevende instanties. Ook de training van de piloten kan nu gestart worden. Wanneer deze stappen zijn afgerond, kunnen we de 737 MAX opnieuw inzetten binnen de TUI-vloot”, aldus een TUI-woordvoerder.

“Uiteraard zijn we hierbij ook afhankelijk van de geldende algemene reisadviezen van de Nederlandse overheid en andere COVID-gerelateerde reisbeperkingen. We houden onze reizigers op de hoogte van de voorbereidingen voor de terugkeer van het vliegtuig in het Europese luchtruim en kijken ernaar uit om hen weer aan boord te mogen verwelkomen.”

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts