Epst helpt werkloze piloten aan nieuwe carrière

UTRECHT – Vliegopleider EPST helpt piloten die door de coronacrisis zonder werk zitten aan een (tijdelijke) nieuwe carrière. Via House of Pilots kunnen net afgestudeerde vliegers elders aan de slag, en tegelijkertijd hun vliegvaardigheden behouden.

Door de coronacrisis wachten veel jonge, afgestudeerde piloten nog op hun eerste baan bij een luchtvaartmaatschappij. House of Pilots helpt hen om bij andere bedrijven aan de slag te gaan, waardoor ze inkomen kunnen genereren. “In de tussentijd houden ze bij ons hun vaardigheden bij, waardoor ze straks alsnog in de cockpit terecht kunnen komen als de markt weer aantrekt”, zegt EPST-topman Eric Duijkers desgevraagd.

Volgens Duijkers heeft EPST nu circa zestig jonge vliegers op de wachtlijst staan. “Recent hebben we vijftien van hen een mooie baan kunnen bieden bij de Rabobank. Maar ook met andere partijen, zoals ABN-Amro en ProRail zijn we in gesprek.”

Door de vliegers te blijven coachen en trainen ziet Duijkers ook mogelijkheden om ervaren piloten die tijdelijk minder of geen vlieguren maken in te kunnen schakelen, om het jonge talent te helpen zich professioneel te ontwikkelen.

Related posts