Emirates verbetert reiservaring met contactloze self-service check-in kiosken

AMSTERDAM – De self-service check-in en bagage drop-off kiosken van Emirates op Dubai International Airport (DXB), die vorig jaar september zijn geïntroduceerd, zijn nu contactloos geworden en maken veilig en comfortabel reizen voor passagiers vanuit Dubai mogelijk. 

Contactloze service
De 32 self-service bagage drop-off machines en de 16 self-service check-in kiosken kunnen volledig worden bediend met mobiele apparaten zonder de schermen aan te hoeven raken; dit zorgt voor een veilige en gemakkelijke ervaring op de luchthaven. Via de kiosken kunnen reizigers zelf hun check-in in orde maken, hun instapkaart ontvangen, zitplaatsen aan boord kiezen en hun bagage afgeven. Er zijn ook nieuwe diensten toegevoegd waarmee passagiers voor aanvullende aankopen, zoals extra bagage, direct bij de kiosken kunnen betalen. 

Verbeterde reiservaring
De self-service check-in kiosken, geplaatst in de Economy check-in zone in Terminal 3, vormen een aanvulling op de balies die bemand worden door Emirates check-in werknemers om de wachttijd voor reizigers tijdens piekperiodes te verminderen en de ervaring in Dubai te verbeteren. De service is nu beschikbaar voor passagiers die naar vrijwel alle bestemmingen reizen, behalve naar de VS, Canada, China, India en Hong Kong vanwege de extra veiligheidsmaatregelen van deze bestemmingen. Meer kiosken zijn gepland voor de First en Business Class check-in zone

Biometrische gezichtstechnologie
Emirates heeft alles in werk gesteld om een slimme contactloze reis voor haar passagiers te creëren. Reizigers kunnen er ook voor kiezen om het geïntegreerde biometrische pad te gebruiken om zich efficiënt door DXB te kunnen verplaatsen. Door gebruik te maken van de nieuwste biometrische gezichtstechnologie, checken Emirates passagiers in voor hun vlucht, vullen ze de immigratieformaliteiten in, gaan ze de Emirates Lounge binnen en kunnen ze aan boord van hun vluchten komen door simpelweg een wandeling over de luchthaven te maken.

Contactloze service aan boord
De contactloze service gaat aan boord verder met digitale menu’s die beschikbaar zijn op de Emirates app, zodat passagiers menukaarten op hun persoonlijke apparaten zowel online als offline kunnen doorbladeren; en ook op het Wi-Fi portaal van Emirates zonder dat hier een Wi-Fi pakket voor hoeft aangeschaft te worden.

De Emirates app kan ook worden gebruikt om een afspeellijst te maken met keuze uit meer dan 4.500 kanalen van het inflight entertainmentsysteem ice en deze vervolgens te synchroniseren met de persoonlijke schermen aan boord. In de komende maanden zullen passagiers ook in staat zijn om de schermen te besturen via hun persoonlijke apparaten.

Related posts