Emirates en Dubai Health Authority creëren digitale verificatie van Covid-19 medische dossiers voor reizigers

Amsterdam – Emirates en de Dubai Health Authority (DHA) hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend dat erop gericht is Dubai te positioneren als een van de eerste steden ter wereld die digitale verificatie van medische dossiers van reizigers met betrekking tot Covid-19 testen en vaccinatie implementeert.
Digitale verificatie van Covid-19 medische dossiers

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates’ Chairman en Chief Executive, zei: “Dubai is een toonaangevend mondiaal luchtvervoersknooppunt, evenals een van ’s werelds meest vooruitstrevende steden op het gebied van e-overheidsdiensten. Het is een natuurlijke stap om onze capaciteiten te combineren om digitale verificatie van Covid-19 medische dossiers te implementeren, waardoor ook contactloze documentverificatie op Dubai Airport mogelijk wordt. Dit zal de reizigerservaring enorm verbeteren, evenals de betrouwbaarheid, efficiëntie en naleving van de toelatingseisen die worden opgelegd door bestemmingen over de hele wereld.”
Efficiëntie en veiligheid
Onder het MoU zullen Emirates en DHA IT-systemen van door DHA erkende laboratoria koppelen aan de reserverings- en inchecksystemen van Emirates, zodat gezondheidsinformatie van passagiers met betrekking tot Covid-19 efficiënt kan worden gedeeld, opgeslagen en geverifieerd. Dit alles op een veilige manier die voldoet aan de wettelijke voorschriften. Het project zal onmiddellijk van start gaan, met als doel het in de komende maanden tot “live” implementatie te brengen ten voordele van reizigers.

Related posts