Eindhoven airport verlengt ruimbagage proef

EINDHOVEN – Eindhoven Airport verlengt een test met het inchecken van ruimbagage met behulp van kunstmatige intelligentie tot 2023. Volgens de luchthaven is de technologie betrouwbaar en werkbaar gebleken. Deze technologie kan op termijn het welbekende bagagelabel gaan vervangen.

De eerste resultaten van de test ‘Bag recognition’ die de Nederlandse bedrijven BagsID en Vanderlande afgelopen najaar op Eindhoven Airport uitvoerden zijn volgens de luchthaven positief. Om de technologie nog diepgaander en uitgebreider te testen, wordt de pilot met twee jaar verlengd.

Eindhoven Airport de eerste luchthaven ter wereld waar deze technologie wordt getest. De verwachting is dat het gebruik van deze nieuwe technologie accurater, milieuvriendelijker en goedkoper is dan het inchecken van ruimbagage via het scannen van bagagelabels.

Een voordeel voor passagiers is dat zijn bericht krijgen over de status en locatie van hun bagage. Het is volgens de luchthaven accurater omdat bij de nieuwe manier van inchecken geen bagagelabels tot het verleden behoren. Nu bevestigen passagiers bagagelabels soms verkeerd of raken deze los van de koffer.

Om de ruimbagage in te checken hoeft de reiziger straks alleen maar een foto te maken van zijn koffer en deze te uploaden. Dit zal in de komende proefperiode in de praktijk worden getest, waarbij het beeldherkenning-algoritme wordt gekoppeld aan het bagagesysteem.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts