Eindelijk, de aankomst van de Rotterdam is nabij

Zondag 17 oktober omstreeks 11.00 uur arriveert het cruiseschip Rotterdam, voor de eerste maal aan de Passengers Terminal Amsterdam. Het is het nieuwste vlaggenschip van Holland America Line en het zevende schip met de naam van de van origine Rotterdamse rederij. Het moderne schip kan 2.668 passagiers vervoeren. 

Eind juli vond de officiële overdracht plaats op scheepswerf Fincantieri bij Venetië, Italië. Rotterdam vertrekt woensdag 20 oktober voor zijn eerste trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida in de Verenigde Staten.

Lees ook het artikel: De top 10 populaire stedentrips

Rotterdam arriveert zondag aanstaande ongeveer om 10.00 uur bij IJmuiden. Een goede gelegenheid voor geïnteresseerden om het cruiseschip te zien voorbij varen is bovenop de Adam Toren of aan de Kop van het Java-eiland in Amsterdam (het schip maakt daar een draai richting de Passengers Terminal). 

Tegen het late voorjaar van 2022 is de volledige vloot van Holland America Line (HAL) weer operationeel om te cruisen met de herstart van de laatste drie schepen Noordam, Oosterdam en Westerdam. Noordam zal herstarten op 14 maart 2022 met een cruise in Japan; Oosterdam start met cruisen op 1 mei in de Middellandse Zee, en Westerdam hervat op 8 mei de cruises in Alaska. De schepen sluiten zich aan bij Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam en Zuiderdam, die het cruisen al hebben hervat of dat in december 2021 gaan doen. Volendam en Zaandam keren in mei 2022 terug. Voor meer over HAL voorjaar 2022 weer volledig operationeel klik hier.

Related posts