Eerste Nederlandse wintervlucht op SMA

Op 19 december as om 11 uur is het dan eindelijk zover, dan landt de eerste Nederlandse wintervlucht van BBI Travel op de nieuwe luchthaven Scandinavian Mountains Airport in Zweden. Een dubbele primeur want het is ook de eerste wintervlucht vanaf Groningen Airport Eelde naar Zweden. 

De charterserie met BBI Travel vanuit Groningen wordt uitgevoerd door Transavia van 19 december 2021 tot en met 13 maart 2022. De vluchten worden wekelijks aangeboden met vertrek op zondag. Scandinavian Mountains Airport ligt in het hart van het Zweedse skigebied Sälen en biedt behalve perfecte downhill ski-mogelijkheden ook veel  winterbelevenissen zoals husky- en sneeuwscooter excursies en schaatsmogelijkheden. 

Lees ook het artikel:

BBI-Travel directeur Henk van der Kooi: ”Bij de lancering, vorig jaar, merkten we de populariteit van de bestemming en het vertrek vanaf Groningen Airport Eelde. Een deel van de passagiers, die we vanwege corona moesten annuleren, boekten hun reis al om naar komende winter, andere passagiers ontvingen op grond van de BBI Travel covid-belofte de door hun betaalde gelden terug. Na het faillissement van Great Danes hebben we in korte tijd een perfecte vervanger gevonden in Transavia. Er wordt volop geboekt, alles staat online. Op 19 december maken we er een feestje van. ” 

Ook Visit Sweden is blij dat deze belangrijke vakantieregio Dalarna nu eindelijk in de winter ontsloten wordt door deze charter. ”Dalarna was altijd al een belangrijke vakantiebestemming voor Nederlanders en Belgen. Een perfecte winterbestemming voor stellen en families. Een heerlijke bestemming voor iedereen die wil skiën maar daarnaast ook graag winteractiviteiten wil ondernemen en lekker wil eten. De meeste skigebieden in Dalarna hebben bovendien ruime chalets en appartementen die veelal aan de piste liggen met ski-in en ski-out. 

Related posts