Een vakantie naar Turkije dit jaar goedkoper dan… 

Turkije is in vergelijking met grote concurrenten Spanje en Griekenland een stuk goedkoper als vakantiebestemming. Dit blijkt uit data van dé VakantieDiscounter. Een 8-daagse vakantie naar Turkije per vliegtuig kost nu gemiddeld € 541,- p.p. De prijzen voor Spanje liggen ca. 15% hoger; een 8-daagse vliegvakantie kost daar gemiddeld € 625,- p.p. Griekenland zit er tussenin met een gemiddeld reissom van € 575,- p.p.

Opvallend hierbij is dat je in Turkije ondanks de ook nog eens meer waar voor je geld krijgt; van alle geboekte reizen naar het land is 87% o.b.v. all inclusive. Voor Spanje en Griekenland is dit slechts 25%. “Turkije is koploper op het gebied van all inclusive vakanties. Ze bieden tegen een lage prijs luxe hotels en uitgebreide all inclusive formules met een goede kwaliteit van eten. Dit percentage zien we dan ook elk jaar”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter. Als je kijkt naar enkel de all inclusive boekingen is het gat dus zelfs nog groter. Een 8-daagse vliegvakantie naar Turkije inclusief eten en drinken is zelfs 33% goedkoper dan wanneer je naar Spanje gaat.

Bestemming8 daagse vliegvakantie8 daagse vliegvakantie all in
Turkije€ 541,-€ 542,-
Spanje€ 625,-€ 726,-
Griekenland€ 575,-€ 660,-

Lees ook het artikel: Het mooie veelzijdige Alençon in Normandië

Verdubbeling boekingen naar Turkije
Het aandeel geboekte vakanties naar Turkije is sinds begin 2022 verdubbeld. Waar in het begin dit jaar nog 10% van de boekingen naar Turkije gingen, is dat nu ruim 20%. “In de meivakantie gaat 22% van onze vakantiegangers naar Turkije”, aldus Laura Vlaanderen. “Dat heeft te maken met de versoepeling van de reisadviezen én de gunstige prijs van een vakantie in Turkije.”

Vliegen vanaf Duitsland goedkoper
42% van de vakantiegangers die naar Turkije vliegen, vertrekt vanaf Duitsland. Wat niet schokkend is, aangezien de vluchten naar Turkije vanaf daar goedkoper zijn. Zo betaal je voor 8 dagen vanaf Dortmund € 437,- en vanaf Eindhoven € 639,-.

Top 5 populaire badplaatsen
1.Alanya
2.Side
3.Kusadasi
4.Belek
5.Marmaris

Related posts

One Thought to “Een vakantie naar Turkije dit jaar goedkoper dan… ”

  1. […] Een vakantie naar Turkije dit jaar goedkoper dan…  […]

Comments are closed.