Drukteradar Veluwe Arnhem Nijmegen gelanceerd

Deze week heeft Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen de ‘drukteradar’ gelanceerd, een vervolg op de internationale, prijswinnende monitor bezoekersdrukte uit 2020. De drukteradar biedt de inwoner en bezoeker van de regio, op een laagdrempelige manier, inzicht in drukte en in alternatieve locaties om de drukte te kunnen ontlopen. De drukteradar zal te vinden zijn op checkdrukte.nl, op de websites van de Stentor, de Gelderlander en op die van vele toeristische ondernemers.  

“De verwachting is dat veel Nederlanders de zomerperiode in eigen land doorbrengen en dat het op bepaalde toeristische plekken in onze regio druk gaat worden”, licht Herre Dijkema, directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen toe. “Dat zal met name het geval zijn op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals recreatiegebieden en binnensteden. Ook nu de coronamaatregelen worden afgeschaald, willen veel inwoners en bezoekers drukke momenten tijdens het recreëren vermijden. Onze drukteradar ondersteunt hen bij het bieden van inzicht en het kiezen van een alternatief moment of alternatieve locatie.”

Druktemonitor Gelderland ook online

Ook de ‘druktemonitor Gelderland’ van de provincie Gelderland staat inmiddels online. Dijkema: “Wij zijn, in nauw en constructief overleg met de provincie Gelderland, gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat deze producten naast elkaar kunnen bestaan.” 
Wel zijn er wat verschillen tussen beide druktetools:

  • Drukteradar
    Toont 200 locaties op de Veluwe, regio Arnhem en Rijk van Nijmegen.• Rapporteert feitelijk informatie, plus advies in vorm van druk (rood), gezellig (geel)     of rustig (groen).• Toont alternatieven voor drukke plekken op basis van soortgelijke attracties en op   basis van locatie.• Geeft drukte verspreid over de week weer via een gemiddeld weekpatroon. • Is te integreren in externe communicatiekanalen via een widget.
  • Druktemonitor Gelderland
    Toont 80 locaties in heel Gelderland, waaronder grotere natuurgebieden.• Rapporteert feitelijk informatie, drukte wordt relatief weergegeven.• Toont alternatieven voor drukke plekken op basis van locatie.• Kan met een link opgenomen worden op externe communicatiekanalen. 
  • Samen de drukte in goede banen leiden
    Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen roept alle toeristische ondernemers op de drukteradar of druktemonitor Gelderland op te nemen op eigen communicatiekanalen, om gezamenlijk een optimale recreatie-ervaring te bieden, ook in het hoogseizoen.

Aanmelden hiervoor kan via toerismevan.nl. Bekijk de drukteradar via checkdrukte.nl.

Lees ook het artikel: Slovenië per 24 juni geel reisadvies

Related posts