Droom weg op de Costa Ricaanse stranden

COSTA RICA – Het land van jungle, cultuur en prachtige stranden. Costa Rica ligt tussen de kustlijnen van het Caribisch gebied en de Stille Oceaan. Ondanks dat reizen momenteel niet mogelijk is, kan je uiteraard al wel dromen en je laten inspireren voor je toekomstige reis. Tijdens een reis naar Costa Rica kun je prachtige witte zandstranden verwachten, omzoomd met palmbomen, ruige strandbaaien en vulkanische zwarte zandstranden.Reizigers die van stranden met goede faciliteiten houden, zullen blij zijn te horen dat Costa Rica verschillende megastrandresorts herbergt, terwijl bezoekers die wat privacy wensen de ongerepte kusten van Costa Rica kunnen bekijken.

1. Manuel AntonioManuel Antonio Beach

Foto: Simon Dannhauer / shutterstock

Een van de meest populaire bestemmingen in Costa Rica, Manuel Antonio Beach, maakt deel uit van het Manuel Antonio Nationaal Park. Een perfect strand voor gezinnen met kinderen. Het water op het strand is constant warm en het koraalzeegezicht is perfect om te snorkelen.

Het omliggende nationale park zit vol met diverse dieren in het wild. Je kunt de witkopapen, groene leguanen en luiaards bekijken. Manuel Antonio is ook de thuisbasis van de beroemde doodshoofdaapjes die onder de categorie van bedreigde diersoorten vallen. Naast een prachtig strand kun je ook lange wandelingen maken over de verschillende wandelpaden die het park rijk is. Geniet van de natuur en de exotische dieren.

2. TortugueroTortuguero Beach

Bron: evenfh / shutterstock

Tortuguero Beach staat bekend om zijn Afro-Caribische invloed en is alleen bereikbaar met een rondvaartboot vanuit Porto Limon of een vlucht vanuit San Jose. Het strand is perfect om te zonnebaden. Daarnaast is het strand de thuisbasis van vele groene schildpadden die hier komen broeden. Tortuguero biedt tal van attracties, waaronder schilderachtige wandelpaden, tochten door de jungle-kanalen en begeleide safari’s.

Zorg ervoor dat je het nabijgelegen Tortuguero National Park bezoekt, waar je de kans krijgt om verschillende bedreigde diersoorten te spotten, zoals lamantijnen, tapirs en ocelots. Het park staat bekend om zijn met krokodillen gevulde kanalen en weelderige regenwouden.

3. Tamarindo

Tamarindo Beach
Tamarindo Beach

Als je wilt leren hoe je een surfer moet worden, is Tamarindo het perfecte strand voor beginnende surfers en heeft het een bruisend nachtleven. Het is niet perfect om te zwemmen vanwege de grotere golven, maar er zijn genoeg andere activiteiten in de omgeving. Ga naar het nabijgelegen Las Baulas National Park, waar de beroemde lederschildpadden leven die tussen oktober en februari op enkele van de stranden in de omgeving nestelen.

Er zijn verschillende accommodatie mogelijkheden in de buurt van het strand van Tamarindo en sommige hotels bieden kortingen voor watersportverhuur in de buurt. Als je in het weekend Tamarindo Beach bezoekt, als het er erg druk wordt, overweeg dan om het mooie naburige strand van Langosta te bezoeken.

4. Samara

Samara Beach
Samara Beach

Samara is een kleine badplaats en een van de best bewaarde geheimen van het land. Helaas is de wereld onlangs begonnen deze plek te ontdekken en komen er elk seizoen steeds meer toeristen naar hier. Wil je weten wat het zo bijzonder maakt? Laten we zeggen dat Playa Samara een van de mooiste stranden van Costa Rica is, met zijn fijne witte zand, tropische vegetatie en gevarieerd onderwaterleven.

Het strand wordt beschermd door een baai en in het midden ligt een klein onbewoond eiland Isla Chora dat vol vogels leeft. Vogelaars kunnen een kajak huren om zo dicht mogelijk bij het eiland te komen om de vogelshow te bekijken. Snorkelen en duiken zullen je helpen het kristalheldere onderwaterleven te ontdekken. Mocht je honger krijgen, dan biedt deze badplaats tal van unieke restaurants en kleine winkeltjes waar je eten kunt bestellen.

5. Playa Santa Teresa

Playa Santa Teresa, Costa Rica
Playa Santa Teresa

Playa Santa Teresa, gelegen op het schiereiland Nicoya in het kleine stadje Santa Teresa, is een afgelegen strand omgeven door een weelderige tropische jungle. Je zult hier niet veel toeristen en luxe resorts vinden en dit gebied is meer voor avontuurlijke reizigers. Hoewel het wat moeite kost om bij het strand te komen, is de ervaring absoluut de moeite waard.

Playa Santa Teresa staat open voor de Stille Oceaan en heeft fijn wit zand. Er zijn geweldige surfspots in de omgeving, waaronder La Lora en Suck Rock. Reizigers die niet van surfen houden, kunnen op het strand zwemmen, snorkelen en lange wandelingen maken op verschillende wandelpaden.

Bron: The Crazy Tourist

Related posts