Driekwart vakantiehuizen volgeboekt voor Paasweekend

Haarlem – Nu het negatieve reisadvies van kracht blijft, is een vakantie in eigen land nog even de norm. Tijdens het aankomende Paasweekend is 75% van de vakantiehuizen in Nederland inmiddels volgeboekt, zo blijkt uit data van boekingsplatform BungalowSpecials. 

Ook voor de aankomende meivakantie lopen de boekingen goed: zo is inmiddels 72% van de vakantiehuizen bezet. 
Het boekingsplatform ziet ook 32% meer boekingen voor de meivakantie ten opzichte van vorig jaar. Het verblijf per gast is gemiddeld langer, en de huizen die geboekt worden zijn groter en luxueuzer. 

Coronabubbel
Menno van der Ster, Commercieel Directeur: “De meeste mensen snakken inmiddels naar een vakantie in het buitenland. Door het negatieve reisadvies kiezen mensen noodgedwongen voor een alternatief in eigen land. Dat zien wij ook meteen terug in de boekingen. We zien ook dat mensen duidelijk kiezen voor een langer verblijf, en de grotere huizen met meer luxe zijn bijzonder populair.” 

Kwartaal
BungalowSpecials zag ook een stijgend aantal boekingen in het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van hetzelfde kwartaal voor jaar. Zo werd er 16% meer geboekt dan in het eerste kwartaal van 2020. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019, bedroeg de stijging zelfs 24%. 

Related posts