Drie Belgische steden krijgen nieuwe hotels

De ontwikkelaars en de uitbaters van hotels hebben grote plannen in België. In het Brussel, Antwerpen en Gent zitten veertig hotelprojecten in de pijplijn. De drie steden, waar nu ongeveer 25.000 hotelkamers zijn, krijgen er 5.000 kamers bij.

Dat becijfert de Vlaamse zakenkrant De Tijd. De groeiplannen zijn opmerkelijk wegens het rampzalige jaar dat de Belgische hotelsector achter de rug heeft. Antwerpen en Gent noteerden in 2020 65 procent minder hotelovernachtingen dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van Toerisme Vlaanderen.

Hotelgroepen tonen zich optimistisch. Het Franse B&B Hotels opent dit jaar vestigingen in Antwerpen en Gent. De budgetketen mikt op 15 à 20 hotels. Topman Louis Caroni tegen De Tijd: “De citytrippers zullen heel snel terugkeren. Al zullen we nog minstens drie jaar op het zakenpubliek moeten wachten.”

Het is echter de vraag of alle hotelprojecten doorgaan, meldt de krant. Jurrian Dompeling, hotelexpert bij de makelaar JLL: “Voor hotels is het lastiger financiering te vinden dan voor woningen of kantoren, omdat de hotelmarkt risicovoller is.”

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts