De nieuwste UV desinfectie technologie aan boord van Qatar Airways

Qatar Airways is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de nieuwe versie Ultraviolet (UV) Cabin System 2.0 van Honeywell gaat gebruiken, waardoor de hygiënemaatregelen aan boord verder versterkt worden. De nieuwste versie van het Honeywell UV cabinesysteem, dat eigendom is van en beheerd wordt door Qatar Aviation Services (QAS), is geïntroduceerd om de flexibiliteit te verhogen en de betrouwbaarheid, de mobiliteit en het gebruiksgemak ten opzichte van zijn voorganger te verbeteren. De verlengde UV-vleugels behandelen zowel smalle als brede oppervlakten aan boord, waardoor de totale desinfectietijd verkleint. Deze versie bevat ook een draagbaar onderdeel waarmee zones zoals de cockpit en andere kleinere ruimten gedesinfecteerd kunnen worden. Doordat deze niet motorisch aangedreven is, zorgt dit voor een lager batterijverbruik. In klinische tests is aangetoond dat UV-licht in staat is om verschillende virussen en bacteriën te deactiveren wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt.

De 17 toestellen van de nieuwste versie van het Honeywell UV-cabinesysteem 2.0 zijn uitgebreid getest aan boord van Qatar Airways vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij streeft ernaar om ze in alle vliegtuigen te gebruiken tijdens de turnarounds op Hamad International Airport (HIA).

QAS blijft haar toonaangevende afhandeling standaarden en jarenlange relaties met alle luchtvaartmaatschappijen hoog houden, en zorgt samen met HIA voor een veilige en naadloze reis voor alle passagiers. De vliegtuigen van Qatar Airways worden regelmatig gedesinfecteerd met reinigingsproducten aanbevolen door de International Air Transport Association (IATA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De nieuwste versie van het Honeywell UV cabinesysteem 2.0 wordt gebruikt als een extra maatregel na handmatige desinfectie, om de allerhoogste normen op het gebied van hygiëne te garanderen.

Het linnengoed en de dekens aan boord worden gewassen, gedroogd en geperst bij bacteriedodende temperaturen, terwijl de headsets na elke vlucht grondig worden gereinigd. Deze items worden vervolgens verzegeld in individuele verpakkingen door personeel dat hygiënische wegwerphandschoenen draagt.

De vliegtuigen van Qatar Airways zijn ook uitgerust met de meest geavanceerde luchtfiltersystemen, voorzien van HEPA-filters van industrieel formaat die 99,97% van de virale en bacteriële deeltjes uit de gecirculeerde lucht verwijderen en zo de meest effectieve bescherming tegen infecties bieden.

Aan boord krijgen alle passagiers van Qatar Airways een gratis beschermkit. In een etui met ritssluiting vinden ze een mondkapje voor eenmalig gebruik, grote poedervrije wegwerphandschoenen en een desinfecterende handgel op basis van alcohol. Business Class-passagiers ontvangen daarboven een extra flesje ontsmettingsgel van 75 ml. Voor vliegtuigen uitgerust met de Qsuite, de bekroonde business seat van Qatar Airways, krijgen Business Class passagiers nog meer privacy door de schuifwanden met volledig sluitende deuren, en de optie om een ‘Do Not Disturb’ (DND) lampje in te schakelen als ze hun interactie met het cabinepersoneel willen beperken.

Hamad International Airport, de hub van de luchtvaartmaatschappij in Doha, heeft UV-C-desinfectierobots in gebruik genomen. Dit zijn volledig autonome mobiele apparaten die geconcentreerd UV-C-licht uitstralen en in gebieden met een hoge passagiersstroom worden ingezet om de verspreiding van ziekteverwekkers te beperken. Bovendien heeft HIA strenge schoonmaakprocedures en social distancing maatregelen in de terminals ingevoerd. Alle passagiers touchpoints worden elke 10 à 15 minuten ontsmet en elke boarding gate en balie van de bus gate wordt na iedere vlucht schoongemaakt. Bij de immigratie- en veiligheidscontrole zijn er mogelijkheden de handen te ontsmetten.

Qatar Airways is de eerste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld die de prestigieuze 5-sterren Covid-19 Airline Safety Rating behaalde van de internationale luchtvaart beoordelingsorganisatie Skytrax. Dit volgde op het recente succes van Hamad International Airport als de eerste luchthaven in het Midden-Oosten en Azië die een Skytrax 5-sterren Covid-19 Airport Safety Rating heeft gekregen. Deze bekroningen bieden passagiers over de hele wereld de zekerheid dat de normen voor gezondheid en veiligheid van luchtvaartmaatschappijen aan de hoogst mogelijke normen van professioneel en onafhankelijk onderzoek en beoordeling worden onderworpen. Voor meer informatie over de genomen maatregelen aan boord en op Hamad International Airport (HIA), ga naar qatarairways.com/safety.

Related posts