De mooiste tochten voor skiërs in de Franse Isère

Steeds meer wintersporters zoeken natuur, de stilte buiten de pistes en de uitgestrekte grote berglandschappen op. Ook de trend van avontuur en fit zijn past bij het toerski plaatje. Toen afgelopen jaar de liften in de wintersportplaatsen sloten nam toerskiën een vlucht. In de Franse Isère vind je niet minder dan 33 toerskiroutes. Door voor deze routes te kiezen weet je zeker dat je de natuur niet verstoort en veilig in de bergen winterport. Een selectie van de vijf mooiste routes voor beginnende toerskiërs.

Langs het meer van Carrelette op 2.000 meter
Op 2.000 meter hoogte op het Plateau des Lacs des Petites Rousses vind je een parcours dat uiterst geschikt is voor beginners. De tocht is 2.5km lang en loopt langs het meer van Carrelette. De start is achter restaurant l’Ile d’Oz. Terug is er de mogelijkheid om off piste of via een geprepareerde piste af te dalen. Meer informatie over het parcours en via het VVV oz-en-oisans.com

Door het bos en langs indrukwekkend kliffen
In St Hilaire vind je een toegankelijke toerskiroute die midden door het bos loopt. Onderweg kom je langs indrukwekkend kliffen. Door het stijgingspercentage is het parcours ideaal voor beginners. De afdaling is via de pistes van de bergplaats. De route start in het bos onderaan de skilift Pierre Dorée. St Hilaire is een dorpje gelegen op een plateau tussen de Dent de Crolles en de Grésivaudan Vallei. Meer informatie over het parcours en via het VVV van St Hilaire.

Onder een heldere sterrenhemel
In Les2Alpes kun je onder begeleiding van een gids naar boven lopen inclusief diner hoog in de bergen waarna je onder de heldere sterrenhemel met hoofdlampje afdaalt tot het dorp. Meer informatie via het VVV van Les2Alpes

Wetenschap en sneeuw

Le col du Lac Blanc is het hoogste toerskiparcours van Alpe d’Huez. Hier kun je prachtig toerskiën op 2.500m hoogte rond het meer van Lac Blanc. Het is ook de locatie van het Centre d’Etude de la Neige waar sneeuw wordt bestudeerd. Denk aan de transformatie van sneeuwkristallen, het risico van lawines en de effecten van wind op sneeuw.
Meer informatie via het VVV van Alpe d’Huez.

Lees ok het artikel: Curaçao in 2021 zeer in trek bij Nederlanders

Na zonsondergang
Deze route vanuit Chamrousse 1650 werd in 2019 uitgeroepen tot beste toerski route. Voor beginnende toerskiërs die er ’s avonds graag op eigen gelegenheid op uit willen gaan is dit een uitstekende optie. Tussen zes en tien uur ’s avonds kunnen ze de route in alle veiligheid beklimmen en afdalen. De start is aan de voet van de piste Recoin.
Meer informatie over het parcours 

Toerskiën – wat is het
Toerskiën is een vorm van skiën waarbij geen gebruik wordt gemaakt van liften. Bij het stijgen doen skiers stijgvellen onder hun ski’s waardoor ze tegen de berg kunnen oplopen. Bij het lopen komt de hiel los. Het skiën naar beneden gaat net als normaal skiën. De stijgvellen worden dan afgedaan.

Over het Franse Isère  
Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust. In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad is Grenoble. www.alpesisere.com

Related posts