De landen buiten de EU met een positief reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt woensdagochtend het reisadvies van verschillende landen buiten Europa. Hierbij worden de adviezen losgekoppeld van de coronasituatie en in ere hersteld. Dat betekent dat alleen landen waar gevaar is of waar bijvoorbeeld een natuurramp heeft plaatsgevonden een oranje of rode kleurcode krijgen. Onderstaand een overzicht van de landen die een versoepeld reisadvies krijgen.

,Om te beginnen is er een aantal landen dat een groen reisadvies heeft gekregen, zoals de Verenigde Staten, Canada, Japan, Verenigd Koninkrijk en Australië. Wel hanteert ieder land zijn eigen inreisregels. Zo moeten reizigers naar de VS volledig gevaccineerd zijn en een negatief testbewijs bezitten die niet ouder is dan 24 uur.

Hetzelfde geldt voor Canada, met een coronatest die niet ouder is dan 72 uur. Voor reizigers naar Canada die recentelijk zijn hersteld van een besmetting met het coronavirus moeten juist een positieve coronatest laten zien die tussen de 14 en 180 dagen oud is. Bij aankomst in Canada worden alle passagiers nogmaals getest.

Lees ook het artikel: Ikos Resorts breidt het unieke belevingsaanbod uit

Ook Australië krijgt vanuit de Nederlandse overheid een groen reisadvies. Reizen naar het land is echter nog steeds niet mogelijk. Alleen bij zeer bijzondere omstandigheden kan hierop een uitzondering worden gemaakt door de Australische autoriteiten. De Australische premier Morrison kondigde eerder deze maand aan dat het land per 21 februari de grenzen weer opent voor volledig gevaccineerde reizigers.

Het reisadvies voor Japan is voor het grootste deel groen met een klein deel rood. Wel geldt er een algemeen inreisverbod in Japan voor alle buitenlandse reizigers.

Voor volledig gevaccineerde reizigers naar het Verenigd Koninkrijk is de testverplichting voor aankomst in het land opgeheven. Het coronabewijs kan worden laten zien met het Digitale Corona Certificaat. Niet volledig gevaccineerden dienen een negatief testresultaat te laten zien dat niet ouder is dan 48 uur. Dit mag zowel een PCR- als een antigeentest zijn.

Geel
Daarnaast is er een aantal bestemmingen dat vandaag een geel reisadvies toegewezen krijgt vanuit de Nederlandse overheid. Zo is Mexico grotendeels geel met een deel oranje, zijn Marokko, Thailand, Turkije en Indonesië geel met een deel oranje en rood en zijn Brazilië en Zuid-Afrika volledig geel.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “De landen buiten de EU met een positief reisadvies”

  1. […] De landen buiten de EU met een positief reisadvies […]

Comments are closed.