De Kaaimaneilanden gaan weer open!

We hebben geweldig nieuws om te delen, de Kaaimaneilanden weer open. Dus begin maar met het plannen van je vakantie. De regering van de Kaaimaneilanden heeft het officiële grensopeningsplan aangekondigd dat de geleidelijke versoepeling van reisbeperkingen en andere protocollen zal introduceren in een vijffasenproces van nu tot januari 2022. De Kaaimaneilanden kunnen niet wachten om je weer te verwelkomen op deze unieke Caribische eilanden en we hopen dat je het ermee eens bent, het was het wachten waard!

Kaaimaneilanden heropeningsplan

Het plan voor een veilige heropening van de Kaaimaneilanden is gebaseerd op het veilig herintroduceren van toerisme in de economie en reizen voor inwoners.Het plan is een gefaseerde aanpak die beoordeling in elke fase mogelijk maakt. Met behulp van de beste beschikbare medische wetenschap en gegevens zullen beoordelingen worden uitgevoerd om de overgang naar de volgende fase te bepalen. Naarmate de beperkingen worden versoepeld, zal Volksgezondheid de lokale prevalentie en de verspreiding van COVID-19 blijven volgen. De aanleiding voor de introductie van Public Health-interventie in alle fasen zijn twee niet-gerelateerde gemeenschapsclusters die ziekenhuisopname vereisen. De veiligheid, gezondheid en het welzijn van de mensen op de Kaaimaneilanden en haar bezoekers blijft te allen tijde de prioriteit van de regering.

 • Fase 1: Verkorte quarantaineperiode | juni 2021
  In deze fase hebben de Kaaimaneilanden de quarantaineperiodes verkort en andere reisbeperkingen versoepeld.
 • Fase 2: Verminderde repatriëringsbeperkingen | 9 augustus 2021
  In deze fase worden aanvullende reisbeperkingen versoepeld, waaronder het afschaffen van GPS-monitoring. Alle reizigers blijven een toegangsautorisatie aanvragen via de Travel Cayman Portal.
 • Fase 3: Beperkte introductie van toerisme | 9 september 2021
  Deze fase, onder voorbehoud van het behalen van een vaccinatiegraad van 80% op het eiland, zal een beperkte introductie van toeristen mogelijk maken met veilige verificatie van de vaccinatiestatus. Cruisereizen zijn in deze fase niet toegestaan. Alle reizigers blijven toegang aanvragen via het Travel Cayman Portal.
 • Fase 4: Verminderde quarantainebeperkingen | 14 oktober 2021
  Quarantainevereisten worden verwijderd voor alle veilig geverifieerde, volledig gevaccineerde reizigers. Niet-gevaccineerde bezoekers moeten een aanvraag indienen voor toegang via Travel Cayman en bij aankomst in quarantaine gaan voor een periode van 14 dagen. Bovendien moeten alle reizigers de reis- en vaccinatiestatus aangeven op het Travel Cayman Portal.
 • Fase 5: Reizen voor niet-gevaccineerde kinderen | 18 november 2021
  Hoewel cruisetoerisme in dit stadium verboden blijft, mogen niet-gevaccineerde kinderen (jonger dan 12 jaar) nu reizen met gevaccineerde volwassen toeristen; voor kinderen geldt geen quarantaineperiode. Niet-gevaccineerde bezoekers ouder dan 12 jaar moeten 14 dagen in quarantaine.
 • Welkom terug | Beoordeeld op 27 januari 2022
  Zodra het land alle vijf fasen heeft voltooid en na een grondige beoordeling door de regering en gezondheidsfunctionarissen, zullen de Kaaimaneilanden de grote heropening vieren en alle reizigers verwelkomen zonder quarantaine of reisbeperkingen. Op dit moment kan het cruisetoerisme worden hervat.

Lees ook het artikel: Drie nieuwe safari kampen in Kenia

Related posts

One Thought to “De Kaaimaneilanden gaan weer open!”

Comments are closed.