Cruise vanuit V.S. naar Alaska keer terug!

cruise alaska

Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator in wereldwijde cruisereizen met een 54-jarige grensverleggende geschiedenis, kondigde aan dat de cruiseactiviteiten vanuit de V.S. naar verwachting hervat worden vanaf 7 augustus 2021. Het zal gaan om cruisereizen van een week van Seattle naar Alaska, een van de populairste cruisebestemmingen onder NCL’s gasten.

Het nieuws volgt de tijdelijke verwerping van de Passenger Vessel Services Act, waardoor cruisen naar Alaska kan worden hervat na het behalen van het Conditional Sailing Certificate van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (“CDC”). In samenwerking met lokale overheden en geleid door de robuuste protocollen van het Sail Safe gezondheids- en veiligheidsprogramma – dat onder andere inhoudt dat alle bemanningsleden en gasten volledig gevaccineerd moeten zijn om aan boord te gaan – verkennen reizigers opnieuw de “Last Frontier” en alle schoonheid van NCL.

“Seattle is altijd ons tweede thuis geweest en we zijn buitengewoon enthousiast om terug te keren naar deze ongelooflijke thuishaven en om onze gasten opnieuw naar Alaska te brengen”, aldus Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line. “Eenentwintig jaar geleden waren we de eersten die reisroutes naar Alaska aanboden vanuit Seattle en we blijven onze sterke relatie met onze partners op deze spectaculaire bestemming vieren. We wachten al heel lang op de aankondiging van een hervatting van cruises vanuit de VS. We zijn zo trots dat we voor het eerst in meer dan een jaar van onze speciale thuishaven Seattle naar de adembenemende staat Alaska kunnen cruisen.”

Observation Lounge with whales in Alaska

Deze zomer kunnen reizigers hun cruise avonturen naar Alaska hervatten met reizen van een week aan boord van Norwegian Bliss. Ze vaart vanaf 7 augustus 2021 tot en met 16 oktober 2021 met herziene routes en biedt zeven tot dertien uur haventijd in Skagway, Juneau, Ketchikan en Icy Strait Point, Alaska. Op geselecteerde afvaarten hebben gasten ook de kans om te genieten van het serene uitzicht op Glacier Bay National Park of de Holkham Bay Glacier Fjord.

Gasten profiteren daarnaast ook van de opening van de tweede cruise pier in Icy Strait Point, die het moederbedrijf van NCL – Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. – heeft ontwikkeld in samenwerking met Huna Totem Corporation, dat eigendom is van de inheemse bevolking van Alaska. De onlangs uitgebreide Wilderness Landing op Icy Strait Point, die oorspronkelijk gepland stond voor opening tijdens het zomercruise seizoen 2020, is geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar individuele ervaringen met het land, de natuur en de inheemse volkeren van Alaska.

De verbeteringen omvatten opgewaardeerde winkels en restaurants, evenals excursies aan wal – waaronder ’s werelds langste ZipRider tokkelbaan, de meest toegankelijke viewpoints om bruine beren te zien in Zuidoost-Alaska, walvissen spotten, visavonturen, een netwerk van wandelpaden, evenals de eerste gondel van Alaska die de nieuwe Wilderness Landing-ontwikkeling verbindt met de Adventure Landing en de historische Hoonah Packing Company Cannery. In 2022 evolueert de gastervaring verder met de opening van twee gondels die gemakkelijk toegang bieden tot nog meer gebieden om te verkennen. Van spectaculaire uitzichten op ijsvelden tot de Fairweather Range en Glacier Bay National Park and Preserve; het vaderland van de Huna Tlingit bevolking.

“Alaskanen staan klaar om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen in Alaska, waar ze persoonlijk de landschappelijke en culturele wonderen kunnen ervaren die alleen hier te vinden zijn,” zei de gouverneur van Alaska, Mike Dunleavy. “Ik ben dankbaar voor het teamwerk en de doordachte planning die veel mensen van Norwegian Cruise Line, de lokale overheden van Alaska, onze congresdelegatie, de toeristenindustrie en het volksgezondheidsteam van de staat hebben gedaan om zich voor te bereiden op een cruiseseizoen dat zowel veilig als belonend is voor iedereen. “

NCL zal in samenwerking met bestemmingspartners en de vooraanstaande experts van de Sail Safe Global Health and Wellness Council aan de herindeling van de vloot blijven werken. De raad zal regelmatig de uitgebreide protocollen van het Sail Safe Health and Safety-programma evalueren en op wetenschap gebaseerde beslissingen nemen om gasten, bemanning en de bestemmingen die het bezoekt te beschermen. Naarmate aanvullende informatie beschikbaar komt, worden updates gepubliceerd op www.ncl.com/sail-safe.

Reizigers die op zoek zijn naar de laatste details over de herplaatsing van NCL, kunnen hier klikken.
Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen en wereldwijde routes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional via www.ncl.com.

Lees ook het artikel: Langverwachte Norwegian Prima onthult

Related posts

One Thought to “Cruise vanuit V.S. naar Alaska keer terug!”

  1. […] Lees ook ons artikel: Cruise vanuit V.S. naar Alaska keer terug! […]

Comments are closed.