Costa Rica: een paradijs omringt door stranden

Costa Rica heeft een bevoorrechte plaats in het hart van Midden-Amerika vanwege de prachtige stranden en een 1.228 km lange kustlijn gelegen aan beide de Pacifische & Caribische kust. Van de 1.228 km kustlijn, is 1.016 km gelegen aan de Pacifische kust en 212 km in de Caribische Zee. Slechts drie uur van elkaar verwijderd in bijvoorbeeld de auto of 45 minuten per vliegtuig vanuit San José. Naar schatting omringen 600 stranden het hele nationale grondgebied, genoeg om uit te kiezen!

Deze rijkdom maakt het mogelijk om van het strand te genieten als middel van recreatie, sport en rust. Dit zijn beboste stranden, met natuurgebieden en relatief weinig toestroom van toeristen. De Caribische regio onderscheidt zich door zijn verscheidenheid aan mariene ecosystemen en zijn witte en zwarte zandstranden. Ideaal voor activiteiten rond de natuur en de oceaan, zoals surfen, duiken in helder water, zonnebaden en wandelen langs de kust.

Lees ook het artikel: 8 afgelegen plaatsen in Italië die je moet bezoeken

De Pacifische kust van Costa Rica bevat belangrijke toeristische centra en stranden die favoriet zijn bij surfers, waaronder Esterillos, Jacó, Hermosa, Boca Barranca, evenals de Pavones Sector en de omgeving van het Marino Ballena National Park, met zijn beroemde lange linkergolf. In de buurt van de strandgebieden vindt u een breed scala aan mogelijkheden om te verblijven en de Costa Ricaanse keuken te proeven. Onder de verscheidenheid aan hotels waar u van kunt genieten, zijn: all-inclusive optie, huwelijksreishotels, eco-resort, familiehotels, 5-sterrenhotels, Spa & Wellness, enz. Naast het typische eten kunt u ook genieten van restaurants die gespecialiseerd zijn in internationale gerechten.

Houd bij het bezoeken van een strand in Costa Rica rekening met de volgende veiligheidsmaatregelen:

  1. Zorg goed voor je spullen terwijl je geniet van de zee of laat ze ergens achter waar ze bekeken kunnen worden.
  2. Gebruik altijd zonnebrandcrème om brandwonden op uw huid te voorkomen.
  3. Zwem indien mogelijk niet alleen en raadpleeg de autoriteiten over de omstandigheden op het strand.
  4. Let op waarschuwingsvlaggen op het strand.
  5. Ga niet de oceaan in als je niet kunt zwemmen. Als je als beginner surft, altijd begeleid worden door een instructeur.

Related posts

One Thought to “Costa Rica: een paradijs omringt door stranden”

  1. […] Costa Rica: een paradijs omringt door stranden […]

Comments are closed.