Click&Boat ziet aanbod én verhuur groeien

Het zal je niet ontgaan zijn dat het de afgelopen twee jaar een stuk drukker is geworden op de Nederlandse wateren. Zelfs nu reizen naar veel gebieden weer mogelijk is, brengen Nederlanders graag tijd door op het water. Het huren van een boot wordt gezien als de ideale manier om recreatief gebruik te maken van het water. Click&Boat, de Airbnb voor boten, zag het aantal boekingen van 2019 tot 2021 zelfs verdriedubbelen voor de Nederlandse markt. Nederlanders huren vooral boten op de wateren van Friesland, maar ook zijn Zakynthos in Griekenland, Ibiza in Spanje en het Gardameer in Italië populair.

Omikron-ontsnapping

Voorheen zorgde vergrijzing en goedkope vliegtickets er jarenlang voor dat het aantal bootjes en recreatief gebruik van het water in Nederland afnam, maar depandemie heeft deze situatie volledig omgekeerd. Een vakantie of uitstapje op het water is een veilig, aangenaam alternatief voor een vlieg- of strandvakantie geworden. Voor wie het niet ziet zitten om een sloep of zeilboot aan te schaffen, biedt Click&Boat de oplossing. Op het platform bieden booteigenaren hun boot te huur aan en binnen een aantal klikken heb je een boot op jouw gewenste locatie gereserveerd. In 2020 en 2021 is het aantal Nederlandse gebruikers met een account bij Click&Boat vervijfvoudigd. Op dit moment biedt het platform meer dan 40 duizend boten aan op meer dan 600 verschillende bestemmingen, waarvan meer dan 650 boten in Nederland. Steeds meer booteigenaren kiezen ervoor hun boot aan anderen te verhuren; in de eerste maanden van 2022 werden 24% meer boten voor verhuur op Click&Boat aangemeld, de hoogste stijging van het platform tot nu toe.

Drone view above yacht cruising through flat calm blue Mediterranean water.

Lees ook het artikel: 18 nieuwe wandelroutes in de Ardennen

Uniek én betaalbaar

Laura Elsen, Sales Executive bij Click&Boat verwacht dat dit jaar opnieuw veel Nederlanders gaan kiezen voor een vaarvakantie. Laura: “Reizen is dit jaar behoorlijk duurder geworden, daarom is een vakantie op het water zo gek nog niet. Veel boten zijn voorzien hutten. Doordat je aan boord kan slapen, kan doorreizen op een voordelige manier. Ook verhuren booteigenaars op ons platform hun boot alleen wanneer het niet in gebruik is en hen goed uitkomt. Daarom ben je goedkoper uit vergeleken met het huren bij een traditioneel bootverhuurbedrijf.”

Ervaring niet vereist

Op het Click&Boat platform zijn verschillende typen boten te vinden: van sloepjes en motorboten tot zeilboten, catamarans en zelfs jachten of woonboten. Meer dan een derde van de huurboten in Nederland zijn woonboten. Hier zitten boten tussen waarmee je het water op kan, de zogenaamde ‘Penichettes’, en boten met een vaste verblijfplaats. Heb je geen zeilervaring, maar wil je toch het water op? Het is ook mogelijk om zeilboten inclusief schipper of kapitein te huren. Dit is overigens een extra service, geen verplichting voor alle zeilboten. Meer dan de helft van alle zeilboten kan gehuurd worden zonder schipper aan boord.

View of Regent’s Canal, Little Venice, London – England

Zeilen op het IJsselmeer, eilandhoppen in Kroatië of een Franse streek te ontdekken vanaf een woonboot: de mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je ideale vaarvakantie zelf samenstellen. Hoe je je vakantie op het water ook beleeft, één ding is zeker: je beleeft een gebied vanuit het water op unieke een compleet andere manier dan op het land. Kijk voor meer informatie op https://www.clickandboat.com/nl/ 

Related posts