Chukka Caribbean Adventures opent nieuw park in Jamaica

JAMAICA – Goed nieuws voor de toeristische sector in Jamaica. Per december 2020 heeft de sector een grote impuls gekregen met de toevoeging van een nieuw natuur-avonturenpark in Sandy Bay, Lucea. De faciliteit van $ 2 miljoen is ontwikkeld door Chukka Caribbean Adventures. De Jamaicaanse minister van toerisme, Edmund Bartlett, verklaarde de attractie eerder officieel open tijdens een lint door knip ceremonie. Hij werd gesteund door John Byles, uitvoerend directeur van Chukka, en Marc Melville, CEO, waarna de groep een bezoek bracht aan de kustfaciliteit, die op 26 hectare ligt.

Chukka Ocean Outpost Sandy Bay voegt zich bij de lijst met attracties die door het bedrijf worden beheerd in Jamaica, de Dominicaanse Republiek, Turks- en Caicos eilanden, Belize en meer recentelijk Barbados. Ook van bijzonder belang voor minister Bartlett was dat het park ervoor zorgde dat meer van de toeristenarbeiders van het eiland die waren ontslagen door de sluiting van de toeristenindustrie zo’n negen maanden geleden, als gevolg van Covid-19, weer aan het werk konden.

Hij voorspelt dat het huidige toeristenseizoen in de winter een piek zal bereiken van ongeveer 40 procent van vorig jaar en voor meer banen zal zorgen. Het project werd uitgevoerd door Chukka in samenwerking met de Tourism Product Development Company (TPDCo), Jamaica Tourist Board (JTB), Hanover Municipal Corporation en het National Environment and Planning Agency (NEPA), die begeleiding gaven bij het waarborgen van een duurzame en milieuvriendelijke faciliteit.

Bron: cnd.com

Related posts