Chili opent op 1 oktober haar grenzen

Chili opent op 1 oktober haar grenzen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen. Wél moeten zij een negatieve PCR-testuitslag bij zich hebben en na aankomst minimaal vijf dagen verplicht in zelfisolatie, op straffe van hoge boetes.

Jose Luis Uriarte, de onderminister van Toerisme, spreekt volgens persbureau Reuters over “een zeer belangrijke stap in de reactivering en het herstel van het buitenlands toerisme”. De Chileense branchevereniging van luchtvaartmaatschappijen, ACHILA, is teleurgesteld. “Chili opent haar grenzen maar, de reisrestricties blijven behoren tot de strengste ter wereld”. Volgens de luchtvaartmaatschappijen is het absurd dat gevaccineerde reizigers alsnog minimaal 5 dagen in quarantaine moeten.

Lees ook het artikel: Gevaccineerde Europeanen bij weer welkom in VS

Toeristen moeten ook voor minimaal 30.000 dollar aan zorgkosten verzekerd zijn en zichzelf 14 dagen lang monitoren op symptomen van corona. Daarnaast moet hun vaccinatiecertificaat voor vertrek naar Chili zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid. Alle informatie over het nieuwe reisbeleid is te vinden op een speciale webpagina van de overheid.

Vluchten
Vanaf Schiphol vliegt KLM drie keer per week rechtstreeks naar de Chileense hoofdstad Santiago. Met een vluchtduur van 14,5 uur is dat de langste route in het KLM-netwerk. Voor meer info over de vluchten van KLM naar Chili klik hier.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts