Canarische en Griekse eilanden op groen!

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigt weer de reisadviezen van een aantal landen en gebieden. Zo krijgen de Canarische eilanden en Noord-Egeïsche Eilanden Lesbos en Chios een groen reisadvies, maar wordt het voor Polen, Tsjechië en de Azoren juist verplicht om bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs te laten zien.

De kleurcode van de Spaanse en Griekse eilanden verandert van geel naar groen, met uitzondering van La Palma. Vanwege de vulkaanuitbarsting vorige maand blijft het reisadvies voor het Spaanse eiland oranje. Toeristen kunnen vanaf morgen bij terugkeer naar Nederland vanuit de Canarische Eilanden en de Griekse Eilanden Lesbos en Chios zonder coronabewijs vliegen.

Ook buiten Europa worden enkele reisadviezen versoepeld. Zo behouden onder andere de Verenigde Staten, India, Pakistan en Nepal het oranje reisadvies, maar gaan ze van zeerhoogrisicogebied naar hoogrisicogebied. Hierdoor hoeven reizigers bij terugkomst in Nederland vanuit deze landen niet meer verplicht in quarantaine als ze niet gevaccineerd zijn. Voor gevaccineerden geldt al langer geen quarantaineplicht.

Lees ook het artikel: Cirque du Soleil is terug met exclusieve productie voor Malta

Het ministerie besluit de reisadviezen voor andere landen juist strenger te maken. Polen, Tsjechië en de Azoren gaan van groen naar geel en zijn vanaf aanstaande zondag hoogrisicogebied. Bij terugkeer naar Nederland moeten reizigers uit deze gebieden een coronabewijs laten zien, om aan te tonen dat ze gevaccineerd, getest of natuurlijk immuun zijn.

ECDC-kaart
Nederland kleurt vandaag op de nieuwe ECDC-kaart grotendeels rood. Utrecht, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Zeeland veranderen van oranje naar rood. Drenthe, Noord-Brabant, Noord-Holland en Groningen blijven deze week nog op oranje staan, maar hoogstwaarschijnlijk volgende week op rood.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Canarische en Griekse eilanden op groen!”

Comments are closed.