Bungalows blijven populair ondanks reisadviezen

Bungalows winnen ook in de staart van de coronapandemie nog steeds aan populariteit. Ondanks de mogelijkheden voor buitenlandse reizen zijn er in Nederland deze voorjaarsvakantie 57% meer bungalows geboekt ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit data van BungalowSpecials.

Opvallend: het aandeel koppels (2 volwassenen) is gehalveerd. Vorig jaar bedroeg het aandeel koppels 30% van de boekingen, nu is dat 16%. Toen was er ook sprake van een harde lockdown. 

Lees ook het artikel: Laagseizoen in trek voor reis naar het buitenland

Zes personen
De meest populaire huizen zijn die van zes personen. Daar gaat 40% van de boekingen heen. Daarnaast zijn ook huizen voor vier personen (34%) populair. 

Nederland
Op dit moment is 91% van de boekingen een binnenlandse boeking voor een bungalow in Nederland. Vorig jaar was dat 99,5%. 

Maar ook accommodaties met hottub wint terrein in Nederland. De populariteit van overnachtingen met een hottub zijn verviervoudigd ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Welvaere, expert op het gebied van wellness. Uit de gegevens van het bedrijf, dat ook het televisieprogramma Lang Leve de Liefde van de welbekende hottubs voorziet, werd duidelijk dat de zoektocht al in oktober begint. De verwachting is dat ook dit jaar (romantische) overnachtingen mét hottub populair zijn. Klik hier voor het hele artikel.

Related posts

One Thought to “Bungalows blijven populair ondanks reisadviezen”

  1. […] ook het artikel: Bungalows blijven populair ondanks reisadviezen Wilkes County wordt ook wel “Moonshine capital of the world” genoemd in de dagen dat het maken […]

Comments are closed.