Buitengewone accommodaties in Ierland

Van prachtige vuurtorens, tiny houses tot gypsy caravans, in Ierland vind je een ruime selectie aan eigenzinnige accommodatie, die je onderdompelen in de Ierse natuur. Laat je inspireren door 4 unieke accommodaties in Ierland.

Overnacht in een vuurtoren

Op slechts 25km rijden ten noorden van Belfast aan de beroemde Causeway Coastal Route ligt Blackhead vuurtoren, gebouwd in 1902. Vanuit de vuurtoren heb je prachtig uitzicht over Belfast Lough en wordt je wakker met glorieuze zonsopkomsten. Vanuit de vuurtoren leidt een mooi kustpad naar de Victoriaanse stad Whitehead.

Sterrenkijken in je eigen doorzichtige bubbeltent

Staar naar de sterrenhemel boven het Finn Lough resort in county Fermanagh in een unieke doorzichtige bubbeltent. In deze privé tenten met comfortabele bedden en badkamers kun je sterren kijken terwijl je baadt in luxe! Het is een perfect toevluchtsoord voor natuurliefhebbers of stellen die op zoek zijn naar rust en stilte.

Tiny House langs de Wild Atlantic Way

Nabij Roundstone, aan de westkust van Ierland, omringd door de wilde Ierse natuur een andere parel in accommodaties, namelijk een Tiny house. Vanuit het twee persoons huisje heb je prachtig uitzicht over de meren, weilanden en bergen van Connemara National Park. Neem een verfrissende duik in het nabijgelegen meer of verken het mooie vissersdorp Roundstone.

Foto: Finn Lough Resort

Slow Travel in de Wicklow Mountains

Ierland biedt een verscheidenheid aan glamping-ervaringen waarbij je wordt omringd door het vredige en charmante groene Ierse platteland. Clissman Horse caravans bestaan al 50 jaar en hun door paarden getrokken woonwagenvakantie en kleurrijke gypsy caravans in de Wicklow Mountains. Een uur rijden van Dublin is de perfecte manier om te onthaasten en in alle rust terug te keren naar de natuur.

Horse Drawn Caravans, Wicklow, Traditional Irish Horse Drawn Caravan, 2011

Lees ook ons artikel: Kroatië: de nr. 1 kampeerbestemming

Volg ons ook op social media voor het laatste nieuws

Related posts

One Thought to “Buitengewone accommodaties in Ierland”

Comments are closed.