British Airways lanceert better world-programma

British Airways heeft dinsdag het Better World-programma gelanceerd om toe te werken naar een klimaatneutrale luchtvaartmaatschappij in 2050. Om dat onder de aandacht te brengen, heeft het bedrijf een A320neo van een speciaal kleurenschema laten voorzien.

British Airways-klanten kunnen vanaf vandaag duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) kopen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, via non-profitorganisatie Pure Leapfrog. Dit komt bovenop de bestaande mogelijkheid voor klanten om hun uitstoot te compenseren.

De Britse luchtvaartmaatschappij maakte ook bekend dat ze tijdens de COP26-klimaatconferentie in Glasgow, begin november, alle vluchten tussen Londen, Glasgow en Edinburgh deels op duurzame vliegtuigbrandstof gaat uitvoeren. Daarvoor wordt samengewerkt met BP.

Tijdens die klimaatconferentie vliegen politici, wetenschappers, activisten en topmensen uit het bedrijfsleven vanuit de hele wereld naar Schotland toe om te overleggen over maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Een deel van hen wordt met de Better World-A320neo vervoerd.

In onderstaande video vertelt British Airways meer over het Better World-programma:

Related posts